Vaassens carnaval op zaterdag en maandag uitverkocht

Het viel te verwachten, maar net als in voorgaande jaren heeft carnavalsvereniging De Rossumdaerpers veel mensen moeten teleurstellen. Voor het Openingsbal en de Hollandse Avond van het Vaassense carnaval hebben de leden alle kaarten opgehaald. Het betekent dat de feesten op zaterdag- en maandagavond traditioneel zijn uitverkocht.

Ook de uitbreiding van de feestzalen voor het eerste evenement, waardoor extra mensen toegang kan worden verleend, heeft hierin geen complete verlichting gegeven.

De carnaval beseft dat het een signaal van weelde is. En dat de club die grote belangstelling moet koesteren, maar zoals voorzitter Jan van Bussel in zowel zijn nieuwjaarstoespraak als in zijn voorwoord van De Rossumkoerant al aangaf: de club blijft ermee bezig om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de ongekende belangstelling voor de feesten van De Rossumdaerpers.

De Rossumdaerpers hebben dus geen kaarten meer voor het Openingsbal op zaterdag 1 maart met Jelle B, Rob Ronalds en Helemaal Hollands in de hoofdzaal en dj Rob Wibbelink en Party Harry in de extra zaal. Dat geldt ook voor de Hollandse Avond op maandag 3 maart met Dennis Wiltink, Het Feestteam, One,Two, Trio en DJ Jeronimo. Voor alle overige onderdelen van het programma zijn nog wel kaarten verkrijgbaar. Daarvan zijn de entreebewijzen voor de kindermiddag op zondag 2 maart (wanneer genoten kan worden van de Carnaval Clown Show met daarna een optreden van de gebroeders Ko) in de voorverkoop. Belangstellenden kunnen tijdens de gebruikelijke openingstijden terecht bij dorpscentrum De Wieken.

Bij de andere drie onderdelen van het feest geldt dat de liefhebbers op de dag zelf terecht kunnen bij De Rossumburcht. Het gaat dan om zowel de zondagavond met het apres skifeest (waarop de Venga Boys acte de presence geven), het ontspannen carnaval op dinsdagmiddag met De Zotte Zusjes, Gerben Tijssen en de Rossum DJ’s als de pyjamaparty annex nachtponnenfeest op de dinsdagavond met Plork en de Aannemers. Op dit laatste deel van het vierdaagse festijn geeft Wimmie Bouma een gastoptreden.