Rosen Montag blijft een hoogtepunt

Ooit. Het lijkt al in een heel ver verleden. Was Rosen Montag het ultieme hoogtepunt van het Rossumdaerper carnaval. Nu zijn er meer onderdelen van het programma die onvergetelijk zijn en blijven. Maar… De Hollandse Avond staat nog altijd als een huis, wanneer het gaat om feestvieren. Wie carnaval wil vieren op zijn Rossumdaerpers, moet op de maandagavond zijn geweest.

140303 rosen 

Voor het Prinselijk Paar was het op Rosen Montag al weer vroeg dag, want zij hebben een bezoek gebracht aan verschillende zieken in Rossumdaerp en omgeving. Ook de leden van de Raad van Elf lieten zich in dit opzicht niet onbetuigd, waardoor volop mensen een opkikker van de Rossumdaerpers hebben gekregen. Zij waren overigens niet de enigen, want aan het begin van de middag zijn de doorluchtige hoogheden met hun complete gevolg op bezoek geweest bij De Bloemfontein aan de Wetstraat. Zij zijn daar bijna anderhalf uur gebleven om de mensen een heerlijke middag te bezorgen.

Maar toen werd het al snel tijd voor de Hollandse Avond; nog altijd één van de hoogtepunten van vier dagen feest in Rossumdaerp. Nadat DJ Jeronimo de avond had gestart en Prins Erik I het evenement vervolgens opende met het voorlezen van de proclamatie, was het als eerste de beurt aan Dennis Wiltink. De Epenaar kreeg al op andere onderdelen van het programma de kans in De Rossumburcht en liet zien ook dit evenement uitstekend aan te kunnen. Met het inzetten van het ‘Cannenburgher Klöksien’ was het publiek los. Daar omheen zong hij de ene bekende hit na de andere hit. Het resulteerde in een heerlijk optreden, waarbij de feestvierders volop meezongen.

In de periodes dat er geen artiesten waren, was de avond in handen van DJ Jeronimo. Hij kondigde Het Feestteam aan met de woorden: ,,De heren hebben beloofd dat de zaal binnen tien seconden uit zijn dak gaat.” Dat bleek profetisch. Het knalde vanaf de eerste seconde met het duo dat momenteel met drie verschillende nummers in de hitparades staat. Tot aan De Valk deden de mensen mee met het spektakel. Stan en Frank zijn niet voor niets verschillende keren uitgeroepen de beste Feestact van Nederland. Zij plaatsten alle artiesten die nog moeten komen voor een schier onmogelijke opgave. Hun optreden valt niet te overtreffen.

Nog voor het One Two Trio zich op het podium meldde, was er de verkiezing van de beste verkleedde aanwezigen. De eerste prijs ging natuurlijk naar Jan Casteel met zijn olifant. De derde stekwas voor Marieke de Weerd met haar Heinekenpak. Als tweede eindigden Yvette, Leonie, Charmaine, Sharon, Mandy, Chantal, Rozan, Melanie, Doreen, Jeanine en Marion als de Raad van Elf. De meiden mochten daarop meteen op het podium blijven bij de officiële Raad en vervolgens als klap op de vuurpijl ook nog eens meedoen met One, Two, Trio,

Dat One Two Trio deed overigens een uitstekende poging om Het Feestteam naar de kroon te steken. Zoals altijd was de band fantastisch met zijn kinderliedjes in een modern jasje. Het zorgde voor een extra verhoging van de vreugde bij het weer massaal opgekomen publiek. Dat knalde nog even het laatste restje energie eruit. En kon met zekerheid constateren: Rosen Montag blijft een hoogtepunt.