André Dijkhuizen geridderd door de Carnavalsfederatie

Tijdens de gezellige dinsdagmiddag met carnaval aan de lange tafels is André Dijkhuizen geridderd door de Carnavalsfederatie Midden Nederland. Bij deze de toespraak, zoals die voor hem is uitgesproken.

140304 andre

Beste narren en narinnen,

We vinden het altijd geweldig om als Carnavalsfederatie Midden-Nederland op deze gezellige middag in Rossumdaerp te verschijnen. Dat komt mede, omdat we elk jaar iemand mogen huldigen die er al jaren aan meewerkt dat iedereen hier vier dagen een geweldig feest kan hebben. Wij bij de federatie praten altijd over de jaaronderscheiding, maar hier heeft die een speciale uitdrukking gekregen. Jullie club is vernoemd naar Maarten van Rossum; de beroemde veldheer van de Hertogen van Gelre. En daarom mogen wij als Carnavalsfederatie Midden-Nederland iemand ridderen.

De persoon die deze keer in de carnavaleske adelstand wordt verheven, is iemand die de aanwezigen slechts zelden zien. De persoon in kwestie werkt al vele jaren keihard achter de schermen en doet dat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. En dan ook nog eens werkelijk achter de schermen, want hij verricht zijn activiteiten zelfs buiten de zaal. Als ik zeg dat hij bijna constant gebruik maakt van de keuken van de Wieken verklap ik eigenlijk al om wie het gaat.

Dat maakt meteen duidelijk waarom deze man zo belangrijk is. Hij fungeert als een belangrijke schakel tussen de club en het dorpscentrum. Op die manier blijft hij een belangrijk visitekaartje van de club. De mensen van het dorpscentrum moeten blind op hem kunnen vertrouwen en dat vertrouwen heeft hij nooit beschaamd.

Het begon voor hem als een familiekwestie. Samen met zijn vrouw, hun dochter en een vriendin van die dochter begon hij met het maken van eten, nadat Johan van Ast vroeg of zij wilden helpen met het verzorgen van gehaktballen voor de Raad van Elf om de PeeVee te ontlasten. Sindsdien is er een kleine snackbar ontstaan die drie dagen voor carnaval al open gaat en op de dag erna ook nog volop draait om alle medewerkers bij het opbouwen en afbreken van eten te voorzien. Vijf jaar geleden was het al de beurt aan zijn vrouw. Nu gaat hij haar achterna. De rustige, maar o zo belangrijke spil van het Eatböchie.

Mag ik de buutmars voor André Dijkhuizen?