Teun en Maria Scholten uitgeroepen tot Ereridders

Teun en Maria Scholten zijn vanmiddag tijdens de gezellige middag met carnaval aan de lange tafels uitgeroepen tot Ereridder der Rossumdaerpers. Zoals gebruikelijkk plaatsen we hier de toespraak, zoals die voor hen is uitgesproken.

140304 ereridder

Beste narren en narrinnen,

Iedereen viert hier al vier dagen geweldig feest. Dat is waanzinnig. Maar voor ons als vereniging is nu eigenlijk het échte hoogtepunt van deze week. Niet omdat we een geweldige artiest aankondigen, maar omdat we iemand huldigen die alles überhaupt mogelijk maakt. Nu staan die mensen centraal voor wie carnaval veel langer duurt dan een kleine week. Nu is het tijd voor de hoogste onderscheiding der Rossumdaerpers. En die gaat natuurlijk altijd naar iemand die zich al decennia ongelooflijk heeft ingespannen voor onze club. Als je over zo veel fantastische medewerkers beschikt als wij moet je er immers heel lang over doen om Ereridder te worden.

En als ik praat over heel lang, dan praat ik ook daadwerkelijk over heel lang. Nu is het immers tijd voor mensen die al sinds het carnaval van 1979 vrije tijd steken in onze vereniging. Voor iedereen die niet meteen kan hoofdrekenen: deze mensen zijn al 36 jaar actief. 36 Jaar waarin zij met velen van ons lief en leed hebben gedeeld. 36 jaar waarin zij inmiddels meer dan duizend, ja écht meer dan duizend andere medewerkers hebben zien gaan en komen. Zij waren het vaste bestanddeel van de PeeVee. Zij waren die rost in de branding, op wie de club altijd kon bouwen. Daarom deze keer niet één, maar twee Ereridders. Teun is er zeker en hopelijk hebben de smoezen toch ook hun dienst gedaan, zodat Maria kon komen.

Mag ik de buutmars voor Teun en Maria Scholten.

Eindelijk eens op het podium na 36 jaar in De PeeVee. Teun en Maria zijn nog iconen uit de tijd dat we feest vierden in de tent voor kasteel De Cannenburgh. Toen werd Teun beroemd en berucht voor zijn vette hap. Hij was de man die daar het frituur bediende en de slaatjes verzorgde. Later is het écht helemaal het bargedeelte geworden. Ik praat over meer dan duizend medewerkers, maar in al die jaren hebben zij honderdduizenden drankjes geserveerd aan mensen die op middagen en avonden helemaal uit hun dak gingen.

We vinden het jammer dat jullie hebben besloten om daarmee te stoppen. Maar natuurlijk hebben we vooral begrip voor jullie keuze, want we zijn verschrikkelijk blij hoe lang jullie in touw zijn geweest voor onze club. Als dank voor alles wat jullie hebben gedaan, mag ik jullie benoemen tot Ereridder der Rossumdaerpers.