Ontspannen middag in Rossumdaerp

Heerlijk ontspannen. Gewoon lekker genieten met leuke artiesten. Dat is de dinsdagmiddag der Rossumdaerpers. En zo was het natuurlijk óók weer in 2014.

140304 dimi

Het gaat maar door en door en door voor het prinselijk Paar. Nadat zij zich ook al hadden gemeld bij Eekterzicht en Kokkie, was het in de nacht van maandag op dinsdag tijd om Residentie De Ruif en De Toren te vereren met een bezoek. Zo zijn alle zaken die op hun manier ervoor zorgen dat de feestvierders uitstekende dagen beleven bedankt op de manier die past bij carnaval.

Vervolgens ging het op dinsdagmiddag meteen weer vroeg ‘los’. Om half twee waren alle plaatsen aan de lange tafels bijna allemaal al bezet en kon het spektakel van start gaan. In een heerlijke ontspannen sfeer vierde iedereen feest. En was er ook ruimte voor speciale momenten. Wat te denken bijvoorbeeld van het optreden van het Jeugdtrio, die als smurfen het publiek vermaakten. Of van de Hofdames die hun optreden van het boerenkool eten van 2013 herhaalden. Het was Sister Act, maar dan wel met een speciale toevoeging.

Maar feest is natuurlijk geen feest zonder artiesten die voor de muziek zorgen. Zo konden de aanwezigen tot twee keer toe genieten van De Zotte Zusjes. Zij maakten er een vrolijke boel van, waarbij ook enkele mensen van De Rossumdaerpers werden betrokken. Van de oude hits uit een ver verleden tot de ultieme klassiekers van de feestmuziek. De dames brachten het met een komisch sausje.

Dat gebeurde met de Carnavalsfederatie Midden-Nederland en onze zusterverenigingen De Darpspompers uit Epe en De Olde Bereleut uit Leeuwarden als speciale gasten. Verder waren er de traditionele huldigingen. Het slot was uiteindelijk aan Gerben Tijsen. De Heerdenaar die tegenwoordig in Epe woont had de afgelopen dagen in de Rossumdaerper horecagelegenheden al voor veel plezier gezorgd en sloot zijn toer op indrukwekkende wijze af op het hoofdpodium van carnaval. Dat was, zoals iedereen hem kent, een aaneenschakeling van klassiekers. Maar… Natuurlijk sloot hij zijn show wel af met zijn nieuwe single: ‘Je snijdt door mijn hart’.