Cultzanger zorgt voor mooie afsluiting

Hij stond dankzij zijn nummer ‘De ring die jij draagt’ op de eerste plaats van de Top 1500 van de Nederlandstalige hits aller tijden. In De Rossumburcht maakte Wimmie Bouma duidelijk waarom hij er zelfs in slaagde om André Hazes en Frans Duijts achter zich te laten. Met een glimmende ring die de zanger uit het publiek had gekregen, maakte de Zwollenaar er een spetterend optreden van.

140304 bouma

Nadat iedereen zoals gebruikelijk bij de avondfeesten welkom was geheten door de Krat’n Krakers beleefde de pyjamaparty annex nachtponnenfeest een leuke start onder leiding van DJ Remco en een optreden van de beide dansgardes. Daarna was het tijd voor Plork en de Aannemers. De band knalde, maar vele mensen waren speciaal gekomen voor Wimmie. Er liepen zelfs mensen met zelf gemaakte t-shirts van de cultzanger uit Zwolle. Zij mochten zelfs meefeesten op het podium met hun idool. Zijn tophit kwam twee keer langs, maar dat verhoogde juist de stemming.

In de tussentijd was er de trekking van de winnaars van de rebus in De Rossumkoerant door het Jeugdtrio. De meeste mensen deelnemers wisten dat ‘De mallemolen draait nu in maart’ het goede antwoord was. De eerste prijs (€5,-) is voor Riekie Visser van de Krugerstraat 240, de tweede prijs (€10,-) gaat naar Karin Kamphuis van de Hommelbrinkstede 63, de derde stek (€15,-) werd gewonnen door Lien Durville van de Vlierstraat 58, een bedrag van €20,- als vierde prijs is voor L. den Besten. Ten slotte is de vijfde prijs à €25,- voor Melissa Hagen van de Hoenderkampstede 8. Zij kunnen hun prijzen binnenkort tegemoet zien.

Verder werden ook de best verkleedde feestvierders gehuldigd. De eerste prijs ging naar Karin, Karin, Saskia, Ine, Gert, Sylvia, Nicole, Nick, Rianne, Alfred, Rita en Marco als de slaapzakken. De dames van CV De Wieskiekers werden tweede met hun uitvoering van ‘we zijn nog steeds fris en fruitig na vier dagen carnaval’. Judith van Soeren blonk ook weer uit tijdens dit onderdeel van het programma als nachtmerry.

140304 diav

Een hoogtepunt op de avond was verder het geweldige optreden van de Prins en Prinses, die hun Raad van Elf portretteerden met spetterende dansen. Het luide applaus maakte duidelijk hoe zeer hun show in de smaak was gevallen. Maar helaas, helaas… Aan alles komt een eind. Dus ook aan carnaval 2014. Daarop kwam het moment dat voorzitter Jan van Bussel de vierdaagse officieel afsloot. Er slechts één voordeel. Het duurt geen jaar meer, want carnaval 2015 is van 14 tot en met 17 februari. Het aftellen is nu al begonnen.