Daadwerkelijke voorverkoop Vaassens Bier und Weinfest van start

Nadat er via Internet al de mogelijkheid was om kaarten te reserveren, start De Rossumdaerpers op zaterdag 7 oktober met de traditionele voorverkoop van het Bier und Weinfest met een avondvullend optreden van Die Dorfer en daarbij als gastoptreden Die Verrückte Halbe Stunde van Radio 538 met DJ Rick Romijn. Dat wordt op zaterdag 14 oktober gehouden in de weer tot feesttent omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken.

Niet alleen voor geïnteresseerde feestvierders die nog geen actie hebben ondernomen, is 7 oktober een belangrijke dag, maar óók voor de mensen die een reservering via Internet hebben gedaan. Diegenen moeten hun kaarten voor het Bier und Weinfest tussen 15.00 uur en 16.00 uur ophalen. Als zij dat dan niet hebben gedaan, vervalt de reservering en komen de plaatsen in de vrije voorverkoop beschikbaar voor anderen. De genoemde vrije voorverkoop begint om 16.00 uur. Tot 17.00 uur zitten medewerkers van de carnavalsvereniging die middag in De Wieken om alles te verzorgen. Daarbij hebben zij overigens geen pinapparaat beschikbaar.

Gezien de snelheid waarmee de entreebewijzen van de hand gaan, wordt mensen die verzekerd willen zijn van toegang geadviseerd die dag te reageren. Natuurlijk blijven de kaarten daarna – zo lang de voorraad strekt – te koop in het dorpscentrum aan de Molenstraat.

De club wil erop wijzen dat op zaterdagmiddag van 14 oktober er vrije toegang is bij het feest dat vergelijkbaar is met het vroegere Frühschoppen. Dan zijn er optredens van Die Dorfer en Ruud Appelhof, terwijl de aanwezigen kunnen meedoen met het Vogelschieten.