Prins Erik I en Prinses Merlin I nieuwe prinsenpaar

Begeleid door de dwergen uit de Walt Disney Films. Gezeten op de bok achter enkele ponny’s. Zo zijn Prins Erik I (Bosman) en Prinses Merlin I (Mulder) onthaald in hun nieuwe Prinsenrijk. Voor een grote menigte die de kou trotseerde, duurde het toen nog even voor de nieuwe voorgangers bij het feest van de Rossumdaerpers werden gepresenteerd, maar dat was precies om elf minuten over elf ’s avonds op de Elfde van de Elfde het geval. Zij zijn de opvolgers van Prins Emile I en Prinses Marloes I.

De aanloop naar het vierdaagse feest dat in 2014 van 1 tot en met 4 maart wordt gehouden, is zoals altijd begonnen met een zeer gezellige avond tijdens de Elfde van Elfde. Terwijl de feestvierders zich verzamelden in de Residentie, bar zaal De Ruif, en in spanning afwachten, kwamen de nieuwe leiders van het feest niet ver daar vandaan samen om zich voor te bereiden op een mooie avond. Rond half elf begon zich zelfs buiten al een grote groep te vormen met mensen die allemaal niet konden wachten tot het elf minuten over elf was. Zij werden in de juiste stemming gebracht door de Krat’n Krakers, maar hoe goed het dweilorkest van de club ook speelde (en dat deed het): de mensen wilden vooral heel graag weten wie de nieuwe gelukkigen zouden zijn.

Uiteindelijk kwam met de presentatie van eerst Erik al enige duidelijkheid. Prins Erik I is projectleider Donkergroen BV en zit met zijn gezin in alle haarvaten van De Rossumdaerpers. Zijn vrouw Trea was immers in 1994 al eens Prinses, zijn zoon Tobi ging hem verder voor als Jeugdprins en zijn beide dochters Yara en Lynn zijn actief betrokken bij de Dansgarde van de vereniging. Behalve van carnaval houdt Erik ook van voetbal en mountainbiken. Hij wordt de komende tijd in het feestgedruis ter zijde gestaan door Prinses Merlin I. Zij kwam al als kind bij optredens van Bassie en Adriaan al in aanraking met carnaval en zoals zij zelf zegt: ,,Ik ben nu vele martini/bitter lemons verder.” De manager bij een zorgverzekeraar die samenwoont met Marco houdt verder van uit eten gaan, shoppen, lezen en veel gezelligheid.

Beiden kregen de versierselen bij de officiële presentatie van de voorgangers Emile van Bussel en Marloes Dieker. Die gaan weer onder hun burgerlijke namen door het leven, na een mooi jaar. Dat wensten zij hun opvolgers natuurlijk ook van harte toe.

131111 prinses

Tags: Carnaval