Twee eerste plaatsen voor dansgardes der Rossumdaerpers

Na een kleine stap terug in 2016 hebben de dansgardes der Rossumdaerpers hun ongekend goede prestaties van 2015 op de Intrada herhaald. Opnieuw werden er twee eerste plaatsen gehaald door de meiden uit Vaassen. Het resultaat mag bijzonder worden genoemd bij dit grootse evenement voor carnavalsverenigingen van boven de grote rivieren.

171126 intrada

Het concours voor dansmarkies trekt gardes uit het grootste deel van Nederland. Er mag dus met recht worden gesproken over een sterk bezet deelnemersveld met veel deelneemsters die zich door professionals laten begeleiden. Ondanks die grote concurrentie werden er door de meiden van De Rossumdaerpers twee eerste en twee tweede prijzen gepakt.

De Magic Dancers behaalden de eerste plaats in de categorie gardedans; waarbij dansen worden opgevoerd die mensen vooral kennen van dansmariekes. Er is meer vrijheid bij de categorie karakterdans en daarin wonnen de dames uit Vaassen de tweede positie. De Stardancers deden in feite precies hetzelfde, want zij werden óók eerste bij de gardedans en tweede met de showdans. Opvallend genoeg kregen de beide groepen bij hun winnende act allebei 225 punten.

Zo zijn de meiden al weer volop aan het toewerken naar carnaval 2018. Dat heeft plaats van 10 tot en met 13 februari, waarbij de dansgardes der Rossumdaerpers natuurlijk weer de nodige optredens geven in De Rossumburcht.