Dansgardes willen ereplaatsen herhalen

Dat het seizoen direct losbarst na de Elfde van de Elfde wordt alleen al duidelijk aan de eerstvolgende activiteit van De Rossumdaerpers. Komende zondag zijn de beide dansgardes immers meteen actief tijdens de traditionele Intrada van de carnavalsfederatie Midden-Nederland. Hoewel vele, haast professionele dansscholen meedoen onder de naam van een carnavalsvereniging, hebben de Vaassense meiden zich de afgelopen jaren niet onbetuigd gelaten. Ook nu hopen zij in Maarssen weer op ereplaatsen.

 

Vorig jaar zijn bij de gardedans de Stardancers derde geworden en de Magic Dancers vierde. De gardedans lijkt het meest op datgene waaraan mensen denken als zij de overbekende dansmariekes in hun hoofd hebben. Dit fenomeen is in de moderne tijd echter veel uitgebreider geworden. Vandaar dat deze groepen van De Rossumdaerpers ook meedoen aan andere vormen van danswedstrijden. Vorig jaar werden de Stardancers nog tweede bij de karakterdans. De beide groepen hebben echter besloten om zich voor 2013 allebei in te schijven bij de jazzdans. De Magic Dancers staan onder begeleiding van Sharona en Manuela Hagen, terwijl Laura Rodijk, Germa Barmentloo en Yara Bosman de leidsters zijn van de Stardancers.

De Intrada (deze keer opnieuw in Maarsen) is een jaarlijks festijn van de carnavalsfederatie Midden-Nederland, waarbij dansmariekes van de aangesloten verenigingen het tegen elkaar opnemen. Het evenement is de eerste van een serie optredens van de groepen van De Rossumdaerpers. De meiden verschijnen de komende tijd regelmatig bij openbare gelegenheden. Natuurlijk is de dansgarde present tijdens alle evenementen van De Rossumdaerpers.

Dansmariekes

Tags: Jeugd