Nieuw Prinsenpaar groots gepresenteerd

Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers presenteert op maandag 11 november op even traditionele als grootse wijze het nieuwe Prinsenpaar. Zoals het de laatste jaren gebruikelijk is, wordt op de Elfde van de Elfde om elf minuten over elf ’s avonds opnieuw in de open lucht bekend wie de nieuwe voorgangers van het feest zijn.

 

De presentatie van de nieuwe Prins en Prinses is in de open lucht, omdat de mensen die dit moment willen bijwonen, niet meer allemaal in Residentie bar zaal De Ruif passen. Om de spanning er zo lang mogelijk in te houden, worden de toekomstige leiders van het feest zoals gebruikelijk vermomd en met veel bombarie naar het dorp gebracht.

De Rossumdaerpers luiden carnaval op de traditionele manier in met een gezellige feestavond vol muziek. Om alles goed te laten verlopen, begint het feest om 21.30 uur in De Ruif, maar vanaf half elf is er ook muziek vanaf de podiumwagen die elk jaar wordt gebruikt voor de dorpsavonden. Deze wagen staat op de parkeerplaats tegenover de Residentie opgesteld. Dat dit überhaupt mogelijk kan zijn, wordt mede mogelijk gemaakt door Veentra Auto’s die de ruimte beschikbaar stelt. Daarvoor zijn De Rossumdaerpers de onderneming natuurlijk uiterst erkentelijk. Het betekent immers dat het nieuwe paar op een originele wijze, maar ook onder gepaste omstandigheden naar buiten kan treden.

Voor Prins Emile I (van Bussel) en Prinses Marloes (Dieker) komt op 11 november een eind aan hun regeerperiode. Tijdens de officiële plechtigheden dragen zij de versierselen die horen bij hun functie over aan hun opvolgers. Traditioneel blijven de namen van de nieuwe leiders van het feest tot dat moment geheim. Maar als zij te voorschijn komen, gaat dat natuurlijk wel met het nodige spektakel gepaard…

Na de officiële plichtplegingen die de ‘echte’ start van enkele prettig gestoorde maanden betekenen, bestaat uiteraard volop gelegenheid het nieuwe Prinsenpaar te feliciteren. Carnaval in 2014 wordt van 1 tot en met 4 maart gehouden.

Tags: Carnaval