Gezellige officieuze start voor Prinsenparen

Natuurlijk begint carnaval pas écht bij de opening en de sleuteloverdracht, maar de Prinsenparen hebben vrijdag al een gezellige, officieuze start van carnaval gevierd. Frank I, Linda II, Nick I en Lisa I bezochten de scholen en het gehandicaptencarnaval in Pompersdarp, waarna zij de dag afsloten met een samenzijn met de medewerkers. Tijdens dat evenement werd Bakkerij Hagen gehuldigd voor de mooist versierde etalage van het dorp.

Om op tijd bij de kapster Karin te kunnen zijn, moesten de beide Prinsessen al vroeg opstaan, want voor negenen waren zij samen met hun Prinsen al present bij kinderopvang Nijntje. Zo ging het feest meteen los, want daarna lieten zij zich ook nog zien op De Krugerstee, de Gerardus Majella en De Sprenge. Daar mocht Jeugdprins Nick het Olympisch Vuur van zijn school ontsteken.

Wie denkt dat het vervolgens even rustig werd voor de doorluchtige hoogheden had het mis, want natuurlijk moesten zij toen de etalages in het dorp beoordelen. Zij vonden die van Bakkerij Hagen de mooiste, waarmee die zaak de eer overnam van Emma & Sam Kinderkleding. Die winkel had de prijs vorig jaar immers in de wacht gesleept. Het is voor de bakkerij al de derde keer dat het deze prijs heeft veroverd.

180212 hagen

Aan het begin van de avond volgde daarna een nieuw hoogtepunt voor de doorluchtige hoogheden die toen verschillende taken hadden. Jeugdprins Nick, zijn Prinses Lisa en Adjudant Sven bedankten de jongste medewerkers voor al hun inzet tijdens de afgelopen maanden en de komende dagen. Dat werd een mooi, intiem samenzijn. Tegelijkertijd waren Prins Frank I en Prinses Linda II van de partij bij het gehandicaptencarnaval van de Darpspompers. Daar trad uiteindelijk niet alleen Gerben Tijssen op, maar liet burgemeester H. van der Hoeve zich ook van zijn beste zijde zien.

De dag werd voor beide Prinsenparen afgesloten in de eigen, vertrouwde Rossumburcht die toen natuurlijk weer in al zijn pracht was opgebouwd tot een feestpaleis waarop elke hoogheid trots op zou zijn. Daar bedankten zij met de medailleoverhandiging de medewerkers, voor wie vier lange dagen vol inspanningen zijn begonnen om het de duizenden feestvierders naar de zin te maken.