Openingsbal voor alle generaties

Dat carnaval werkelijk voor alle generaties is, bleek tijdens het Openingsbal. Met de meiden van de Magic Dancers als de jongste aanwezigen tot de oudste, een vrouw van 94 jaar: allemaal genoten ze met volle teugen van een feest dat klonk als de spreekwoordelijke klok.

180210 zaav

De avond begon al spectaculair met een gastoptreden van Jannes. Van ‘ik wil je elke dag een beetje meer’ tot ‘Ietsie Pietsie’ de sympathieke Drent kreeg de toen al volgelopen Rossumburcht mee. Natuurlijk schreeuwde iedereen mee met ‘Ga maar weg’, waarna de zanger afsloot met ‘Ik ben Jannes’. Het was een start om nooit te vergeten.

Tussendoor hielden de DJ’s van de club, Remco en Laurens, het publiek constant in beweging. Zoals dat in de kleine zaal ook gebeurde door DJ Rob Wibbelink op de momenten dat Leon Vugts niet optrad. Samen maakten de beide mannen er daar een zeer gezellige avond van. De gemiddelde leeftijd van het publiek was er iets ouder dan in de hoofdzaal, maar de aanwezigen waren het feesten zeer zeker niet verleerd.

De slotact van de avond was in de grote zaal Wesley Klein. De winnaar van Popstars 2010 zette de heerlijke, ontspannen sfeer van de avond voort. Zijn gezellige nummers werden goed meegezongen en dan vooral door zijn hartstochtelijke fans die zich natuurlijk op de eerste rij hadden verzameld.

Het laatste officiële gedeelte van de avond was het huldigen van de best verkleedde feestvierders. De eerste prijs ging naar Marieke Hagen en Miranda van Bussel als de ballonnendames, de tweede plek was voor Brenda, Saskia, Margreet, Ilona, Gemma en Riette als ‘in de wolken van onze prins’, terwijl Jacqueline Polman, Eline van Barneveld, Esmee van Barneveld, Ilse Bakker, Judith Nieuwland en Eva Nieuwland derde werden met prikkelbaar. Maar het kon natuurlijk pas echt afgesloten worden met volkslied der volksliederen: het Cannenburghse Klöksien. Dat werd massaal meegebruld door mensen van… alle leeftijden.