Geweldig feest op zondagavond der Rossumdaerpers

De zondagavond der Rossumdaerpers heeft weer een geweldig feest opgeleverd. De avond puilde al weer snel uit met vooral jongeren die bij dit onderdeel van het programma ook welkom zijn. Juist die twaalf tot zestienjarigen waren conditioneel niet kapot te krijgen door de artiesten. Zij leken ongeëvenaarde energie te hebben. Zij bleven springen, zingen en schreeuwen.

180211 zooav

De avond werd niet alleen geopend door de eigen doorluchtige hoogheden, maar die mochten ook als gasten de vertegenwoordigers van ’t Sleutelvleugeltjen uit Apeldoorn met hun Jeugdstadsprinses Senna en Hofdame Dominique ontvangen. Vervolgens barstte het feest in alle hevigheid los.

Wat een spektakel! Dat was de enige uitroep die mogelijk was tijdens het waanzinnig geweldige optreden van StukTV. De mannen stonden redelijk vroeg op de avond, maar dat maakte niets uit. De toen al bomvolle Rossumburcht ging helemaal uit zijn dak bij de groep die alle soorten van feesten aan de orde liet komen, maar die de jongeren vooral afmatte met springen. De menigte schreeuwde mee, zong de klassiekers uit de feestmuziek, nam Stefan op in hun midden en ging onder zijn leiding van links naar rechts. Terwijl Giel en Thomas achter de draaitafel stonden, was Stefan de voorganger van het Rossumdaerper feest.

Door het uitstekende optreden van StukTV stond Henk Dissel voor de lastige opgave om daarna te komen, maar de man uit Zeist nam deze uitdaging op zijn eigen, fantastische wijze aan, want ook hij maakte er een geweldige tijd van. Niet alleen met zijn eigen hits, maar ook met de moderne klassiekers van de Nederlandstalige feestmuziek. ‘Laat de zon in je hart’ kwam net zo langs als ‘Je krijgt die lach niet van mijn gezicht’. Maar zijn eigen nummers vormden natuurlijk de hoofdmoot met onder meer ‘Een bom’ en zijn laatste single ‘Het cafeetje’.

Na zijn optreden volgde er zoals gebruikelijk een lange polonaise om Adjudant Erwin en Adjudant Toon de kans te geven om de drie beste verkleedde aanwezigen uit te zoeken. De eerste prijs ging naar Monique en Brigitte als popcorn, tweede werden Laura, Jennifer, Moon en Claire als duikers en visjes, terwijl de derde plaats voor de giraffes was. Die groep bestond uit Judith, Ellen, Madelon, Eline, Maaike, Annelien, Olga, Marga en Karin.