Patricia Dijkhuizen, Gonda van Ast en Hetty van Schoonhoven geridderd

Tijdens de heerlijke carnavalsmiddag van Rosen Montag zijn Hetty van Schoonhoven, Gonda van Ast en Patricia Dijkhuizen geridderd door de Federatie Europese Narren; de groepering waarbij De Rossumdaerpers zijn aangesloten. Zoals gebruikelijk plaatsen we op deze site de toespraak die door de voorzitter van de FEN, Jan Wesdorp, voor hen werd uitgesproken.

180212 eat

Beste narren en narinnen,

Het doet mij als vertegenwoordiger van de Federatie Europese Narren ontzettend veel deugd om hier te staan. En zoals gebruikelijk komen we hier niet met lege handen, want we hebben natuurlijk weer een jaaronderscheiding bij ons. Zo noemen wij die, maar De Rossumdaerpers zouden de Rossumdaerpers niet zijn als ze er niet een veel mooiere uitdrukking voor hebben gevonden: er wordt nu weer iemand geridderd door de Federatie Europese Narren.

Als je het letterlijk neemt, betekent het in de adelstand verheven worden en daar hebben deze vrouwen alle recht op, want zij behoren tot de harde kern onder de medewerkers van de club. Oeps. Daar is een eerste onthulling, want we hebben deze keer zelfs drie onderscheidingen meegenomen en ze zijn allemaal voor vrouwen. Daar is natuurlijk een goede reden voor, want deze dames hebben een belangrijk aspect van een moderne vereniging opgepakt. Het mooie aan hun initiatief is misschien nog wel het meest dat zij uit verschillende geledingen van de club komen. Dat stimuleert de onderlinge band tussen commissies. Zij vervullen alle drie al jaren verschillende taken, maar sinds vorig jaar werken zij ook nog eens intensief samen. Daarmee weten de echte kenners het al. Tegenwoordig kun je van alles kopen met het logo van de Rossumdaerpers, waarmee de band tussen de club en de achterban wordt versterkt.

Daarom wil ik heel graag de buutmars voor Gonda van Ast, Hetty van Schoonhoven en Patricia Dijkhuizen

Narinnen,

Daar staan jullie dan. Natuurlijk weet het bestuur van De Rossumdaerpers heel goed dat Patricia al jaren een spil is van het Eatböchie, terwijl Gonda en Hetty zich hebben ingezet als Hofdames, maar het bestuur wil jullie met deze onderscheiding vooral danken voor het oppakken van de funshop, Ik zag zelfs dat er tegenwoordig Rossumdaerper knuffels te koop zijn. Zo blijven De Rossumdaerpers en dus carnaval het hele jaar in het leven van mensen. Daarom hebben wij als Federatie ons natuurlijk meteen aangesloten bij het voorstel van jullie bestuur.