Officieuze start van Vaassense Oktoberfeesten

Op de dag dat in München de meest beroemde oktoberfeesten ter wereld zijn gestart met de kreet ‘O’zapft is’, hebben De Rossumdaerpers de officieuze aftrap gegeven van de festiviteiten die in Vaassen plaats hebben van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 oktober. Dat gebeurde met het begin van de voorverkoop voor Rossumbeats op vrijdag de 11e en de afsluitende Grote Oktoberfeest Feestavond op de 12e.

 

In de eerste uren van de voorverkoop gingen er meteen honderden kaarten over de toonbank, waardoor het publiek zich mag verheugen op dagen met gezellige drukte. Hoewel De Rossumdaerpers zelf de genoemde feesten voor hun rekening nemen, is er die dagen veel meer te doen in de weer tot tent omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken. Het begint op woensdag met de uitvoering van het Vaassens Fanfare Corps, waarna mensen op donderdag de 10e kunnen genieten van een spetterende reünie met vele oude foto’s uit Vaassen aan de muren. Het wordt dan weer in alle opzichten een fantastisch feest der herkenning. Voorts is er op zaterdagmiddag het traditionele Vogelschieten, waarbij de Koning van Vaassen wordt bepaald.

De Rossumdaerpers verzorgen in deze reeks dus Rossumbeats met medewerking van DJ Sander (Uenk) en de Rossum DJ’s. Een dag later geven Roy Raymonds, Rein Mercha en Back4More acte de presence in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. Beide avonden beginnen om 20.00 uur en voor beide evenementen zijn nog kaarten te koop in De Wieken. Voor Rossumbeats kosten die € 2,50 per persoon en voor het spektakel op zaterdag 12 oktober een tientje.

Tags: Oktoberfeest