Feestend naar het einde van carnaval 2018

Het is altijd een pijnlijke constatering, maar… Carnaval 2018 is ten einde gekomen. Dat gebeurde, zoals het hoort in de Rossumburcht, wel met een prachtig feest waarin vele groepen mensen hebben genoten. Het was alleen al een genot om naar de gezichten te kijken van de feestvierders die ook met volle teugen genoten van de vierde avond feest.

De zaal liep ook bij de pyjama party annex nachtponnenfestijn weer snel lekker vol, waardoor het feest vroeg op gang met zoals altijd groepen die zich allemaal in dezelfde outfit hadden gestoken. Nadat de DJ’s van de club hen eerst hadden vermaakt, was het daarna de beurt aan Jettie Pallettie. Zij stelde zich natuurlijk eerst voor met ‘Ik ben Jettie’, waarna de zangeres er een heerlijke show van maakte met haar klassiekers. Van ‘Ik zit in een cafeetje’ tot ‘Wie zijn vrouwtje lief heeft’, van ‘Koekoek’ tot ‘Ik heb de hele nacht’, van ‘Ronnie’ tot ‘Feest in de tent’: ze kwamen allemaal langs met een energie die ongekend is.

Het programma zit op dinsdagen altijd ramvol, met later natuurlijk ook het traditionele optreden van de Prins en Prinses. Zij zorgden voor een stunt door de schoenen van de raadsleden in de zaal te gooien bij ‘Waar zijn die schoenen dan’ van Het Feestteam. De doorluchtige hoogheden kregen met de prachtige lasershow van de commissie Licht en Geluid ook iedereen van links naar rechts.

‘Jij bent alles wat ik hebben wil’ is natuurlijk in alle facetten carnaval. Het was één van de nummers die Vinzzent als slotact van carnaval 2018 bracht. Hij combineerde zijn eigen hits met de laatste carnavalsklassiekers, waardoor ook zijn optreden in alles een succes genoemd mag worden.

De prijsvraag uit De Rossumkoerant is gewonnen door Bart Dijkkamp uit Vaassen. Hij heeft zijn prijs van 150 Euro mogen ontvangen uit handen van de PR-commissie. Verder waren De Rossumdaerpers gelukkig dat ze deze avond De Iesselzotten uit Olst mochten verwelkomen. Die hadden nog een speciaal aandenken voor Oud-Prins Armando.

Na het optreden van Vinzzent stond voor de afsluiting nog één officieel moment gepland. De verkiezing van de best verkleedde feestvierders. De eerste prijs ging naar oude bekenden: Judith van Soeren en Rob van Hartskamp met ‘Wij kruipen onder de wol’. De tweede plaats ging naar Madelon, Karin, Jessica, Sharon, Marloes, Maeye, Sanne en Annemarie als ´Dames met ballon´, terwijl  Simone, Kimberley, Saskia en Antoinette derde werden met ´Rupsje nooit genoeg´. Speciaal, omdat het carnaval is, werd er nog een poedelprijs in het leven geroepen voor de dames van CVO 1 en 2 met ´´s avonds een poes, ´s ochtends een kater´.

Vervolgens was het aan Adjudant Erwin  om het slotakkoord te openen. Hij bedankte het Prinsenpaar en het bedanken van de feestvierders. ,,Want jullie maken het feest.´´ Maar het echte slotwoord was voor voorzitter Rob Hoppenbrouwer. Hij moest de massa teleurstellen. ,,Het duurt nu namelijk nog meer dan aan een jaar, maar over een jaar en drie weken maken we er vanaf 2 maart weer een geweldig feest van.``