Toon Hagen benoemd tot Erelid der Rossumdaerpers

Nadat hij liefst 42 jaar in het bestuur heeft gezeten, hebben De Rossumdaerpers Toon Hagen benoemd tot Erelid. De voormalige Adjudant en tegenwoordig President was in 1971 de initiator van de doorstart van de carnavalsvereniging, wat uiteindelijk leidde tot de bloei in deze tijd. Omdat hij na ruim vier decennia terugtrad, besloot de club om het afscheid uit het bestuur luister bij te zetten met het Erelidmaatschap.

 

Natuurlijk roemde voorzitter Jan van Bussel de ultieme carnavallist. En keek hij terug naar de middag waarop het voor Toon Hagen in 1971 allemaal begon, toen hij in de zandbak van de Maria-kleuterschool contact zocht met Toon Leerkes. Zij zorgden voor een doorstart, die er toe leidde dat het feest dat al ruim twee eeuwen door het katholieke deel van het dorp werd gevierd, kon uitgroeien tot het ultieme dorpsfeest waarvan alle lagen van de bevolking, mensen van alle welstandniveaus en van alle leeftijden genieten.

,,Het betekent vooral dat je van aanpakken houdt en daar kunnen vele mensen een voorbeeld aan nemen”, zo vertelde de voorzitter. ,,Maar het was alleen mogelijk dankzij de ongelooflijke steun die hebt gekregen van je vrouw Gerrie.” Zo betrok Van Bussel de echtgenote nadrukkelijk in de huldiging bij zo’n beetje de enige titel die Toon Hagen nog niet had. Hij was al eens Prins, geridderd door de Carnavalsfederatie Midden-Nederland, drager van de Zilveren Steek, Lid van Verdienste en benoemd tot Ereridder der Rossumdaerpers. Sinds deze week is één van de iconen van het carnaval in Vaassen dus ook Erelid. Daarmee werd hij het vijfde Erelid in de historie van de vereniging en de eerste sinds 1997.

De open gevallen plek in het bestuur van De Rossumdaerpers wordt sinds de jaarvergadering ingenomen door Erik Strunk.

Tags: Eregallerij