Toegankelijkheid staat centraal bij Rossumbeats

Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers heeft voor de tweede versie van Rossumbeats (de houseparty tijdens de traditionele oktoberfeesten) de toegankelijkheid centraal gesteld. Om ervoor te zorgen dat iedere belangstellende in staat is het evenement te bezoeken, bedraagt de entreeprijs dit jaar slechts € 2,50. Met deze beslissing hoopt de club mede de basis te leggen voor een geslaagde avond, waarop iedereen die zich in Vaassen jong voelt ‘los kan gaan’ op de housebeat.

 

De avond – op vrijdag 11 oktober vanaf 20.00 uur in de weer tot feesttent omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken – wordt verzorgd door DJ Sander en de eigen diskjockeys van De Rossumdaerpers. De laatstgenoemden zijn óók degenen die van de après skifeest op de zondagavond van het carnaval altijd een waar spektakel weten te maken. Hoewel er nu sprake is van een housefeest, gaan zij ook bij de oktoberfeest er een groots evenement van maken. DJ Sander (Uenk) vergaarde de afgelopen jaren grote bekendheid in de regio met zijn optredens. Hij staat niet alleen op zondagen in Boode in Bathem, maar ook op bijna alle evenementen die er in de zeer wijde omtrek worden gehouden.

Twee jaar geleden hadden de Rossumdaerpers al een aanzet gegeven met het Jeugd Dance Event, waarin house een voorname rol speelde, waarna de club vorig jaar helemaal voor die richting koos tijdens de vrijdagavond van de oktoberfeesten. Hierop borduurt de vereniging nu voort. Een dag na dit spectaculaire onderdeel van het feestprogramma houden de carnavallisten (eveneens vanaf 20.00 uur in de sporthal van dorpscentrum De Wieken) de grote feestavond met optredens van Roy Raymonds, Rein Mercha en Back4More.

Tags: Oktoberfeest