Roy Raymonds en Rein Mercha knallen op grote oktoberfeest feestavond

Roy Raymonds en Rein Mercha zijn twee bekende, populaire artiesten die op 12 oktober voor een spetterende feestavond zorgen tijdens de traditionele oktoberfeesten in Vaassen. Raymonds staat al jaren aan de top van de Nederlandstalige feestmuziek, terwijl Mercha in 2013 grote faam verwierf dankzij het tv-programma ‘Bloed, Zweet en Tranen’. Verder mag het publiek zich die zaterdagavond verheugen op Back4More; een allround coverband met onder meer een geweldige Abba-tribute.

 

130828 oktoberfeest

Al met al wordt het op 12 oktober dus een heerlijke feestavond die bij vele mensen voor een onvergetelijke tijd gaat zorgen met Roy Raymonds als klapper. Hij begon zijn carrière in het televisieprogramma ‘Een ster in veertig dagen’ waar hij direct de lieveling van het publiek was. Het betekende een reeks aan optredens bij vele uitzendingen. Zo is hij tegenwoordig dagelijks te zien bij TV Oranje. Een aantal bekende hits van populaire noorderling zijn ‘Ik heb een knal rode rubberboot’, ‘Oh Oh Tirol’, ‘Zomer op het plein’ en het ‘LaLaLaliedje’. Maar het meest aansprekend is en blijft natuurlijk ‘De Reiger (vliegerlied)’.

Rein Mercha dankt zijn populariteit ook al aan de tv. De Haagse zigeuner brak bij het grote publiek immers door via één van de weinige écht grote successen van SBS6 in de laatste jaren: ‘Bloed, Zweet en Tranen’. De vijftigjarige zanger staat al langdurig op de bühne, maar kreeg weinig kansen zijn talenten ook buiten de Residentie te vertonen. En dat was lang jammer, want Mercha is een van de weinige zangers in Nederland met zo’n herkenbare krachtige en volle stem met een unieke snik. Dat combineert hij met levendige hand- en armbewegingen die zijn optredens zo karakteristiek maken. Met zijn vertolkingen van onder meer ‘Een Man Mag Niet Huilen’, ‘Eenzaam Zonder Jou’ en niet te vergeten zijn eerste Hitsingle ‘Hou Van Mij’, die in juni 2013 zelfs de Top 10 bereikte, weet de routinier inmiddels een grote schare fans achter zich.

Back4More zet een energieke liveshow neer. Geen voorgeprogrammeerde samples of vaste setlijsten, maar een volgorde van nummers die recht uit het hart, spontaan ontstaat en die wordt gebracht met een dosis humor. Dat kan, aangezien alles live wordt gespeeld met uitstekend geluid en spetterende licht- en mediashow. De groep bestaat uit vier mannlijke musici en twee zangeressen. Beide hebben een verschillend stemgeluid en uitstraling, waardoor de groep ook een zalige Abba-sessie kan verzorgen, waarbij het publiek zich weer heerlijk terugwaant in de jaren zeventig met die ongecompliceerde discosound. Maar Back4 More heeft een veel breder repertoire. Van klein akoestisch naar pop, rap, soul, dance, latin, reggae, feestnummers, maar ook keihard scheurende (boeren)rock- en metal.

130828 back4more

Tags: Carnaval, Artiesten