Gerrie Hagen nieuwe Ereridder der Rossumdaerpers

Gerrie Hagen is maandagmiddag tijdens Rosenmontag op Rosenmontag uitgeroepen tot Ereridder der Rossumdaerpers; de hoogste onderscheiding die onze vereniging kent. Om haar waarde voor de vereniging te onderstrepen, plaatsen we hier de toespraak zoals die werd uitgesproken door onze voorzitter Rob Hoppenbrouwer.

190304 gerrie

Beste narren en narrinnen, u bent allemaal aanwezig bij het hoogtepunt van carnaval. Althans, zo ervaren wij als bestuur dit moment. Maar we weten zeker dat ook vele medewerkers dit het belangrijkste moment van carnaval vinden. Op Rosen Montag, al sinds mensenheugenis de speciale van vier dagen feest, sta ik hier voor de belangrijkste onderscheiding die onze vereniging kent: de Ereridder der Rossumdaerpers. Het doet me deugd om een speciaal iemand binnen onze club in het zonnetje te zetten.

Ik moet me in zekere zin bij de vorige spreker aansluiten, want het is opnieuw niet mogelijk om lang mysterieus te houden wie de gelukkige is. Net als bij de vorige spreker gaat het om iemand die aan de basis stond van de commissie, waarvan zij nog altijd deel uitmaakt. Het begon voor deze dame al toen wij nog carnaval vierden in de tent tegenover kasteel De Cannenburgh. Toen hadden we nog maar enkele commissies: de Raad, de wagenbouwers, de PeeVee, de pr en… Ja, dan komt ie al: de Hofdames. Daar zal nu gejuich losbarsten voor de vrouw die de Ereridder als geen ander heeft verdiend. Ik wil de buutmars vragen voor niemand minder dan Gerrie Hagen

Zo Gerrie. Meestal sta je voor deze bühne of juist aan de andere kant van de zaal. Want dat is de plek waar je al meer dan veertig jaar te vinden bent. Bij de Hofdames. Laten we ons allemaal even realiseren hoe ons leven er in 1978 uitzag. Hoe jong we waren en – en dat geldt ook voor velen hier – dat zij er nog niets eens waren. Toen was jij al één van de grote animatoren van carnaval. Hoeveel jassen heb jij in je leven al aangepakt? Hoeveel mensen heb jij in al die jaren al niet geholpen? Ontelbare. Maar Gerrie, we zijn je voor nog veel meer zaken dankbaar, want al vele jaren verzorg je ook één van de moeilijkste taken binnen onze vereniging. Een functie waarvan niemand weet hoe moeilijk die is: de ledenadministratie. Bij een voetbal- of handbalclub gaat alles het hele jaar door, waardoor mensen steeds aan hun club worden herinnerd. Dat is bij ons niet het geval, waardoor je eigenlijk elke keer helemaal opnieuw moet beginnen.

En Gerrie, jij bent ook degene die attent is namens de vereniging. Samen met Toon even zorgen dat ook onze oudste ereleden, degenen die niet meer kunnen komen, zich nog altijd onderdeel voelen van de club. Door hen persoonlijk hun ledenkaart te bezorgen. Of wat bijna niemand weet: elke eerstgeborene krijgt nog elke verjaardag een kaart van De Rossumdaerpers. Daar ben jij van.

We staan hier voor jou, maar toch kunnen we er niet onderuit. Je bent nu al 41 jaar samen met de by far, ja de écht by far belangrijkste persoon in onze verenigingsgeschiedenis. Ook voor alles waarin je hem hebt gesteund, willen we je danken. Ereridder Gerrie Hagen.