Gezelligheid troef op Rosen Montag op Rosen Montag

Het was weer een razend gezellige middag tijdens de Rosen Montag op Rosen Montag, waarop de Duitse tinten bij het feest straalden, maar dan wel op de overbekende Nederlandse wijze. Het leidde tot intense tevredenheid bij de gasten.

De middag begon al vroeg met een rustige opbouw door de man die zichzelf heeft uitgeroepen tot de grootste ster van d Schlagermuziek: Otto Lagerfett. Zijn eigen hits kwamen niet voorbij, maar wel alle klassiekers van de Duitstalige feestmuziek. Daarmee kwam het feest op een traditionele manier op gang, waarna de moderniteit toesloeg met Ms Fischer en haar danseressen. De dames maakten er een sprankelende show van waarbij het publiek volledige uit zijn dak ging.

Dat werd nog eens versterkt bij het optreden van Dennis Wiltink. De regionale trots op het gebied van de feestmuziek slaagde erin om bijna de hele zaal van links naar rechts te laten gaan en volop mee te schreeuwen met de door hem gezongen hits. Nadat eerder op zondagavond al ’t Sleutelveugeltjen uit Apeldoorn met de Stadsprins van Apeldoorn te gast was, volgde op maandag de Stadsprins van Deventer. Er waren liefst tien gastverenigingen bij dit onderdeel van het programma aanwezig: De Zoadskeeters, De Stuiteraars, De Molenzotten, De Turfstekers (allen uit Deventer), De Lachende Kikkers (Wapenveld), D’Olde Bereleut (Leeuwarden), de Darpspompers (Epe), De Vrogge Reuiers (De Vecht), De Grasvreters (Apeldoorn) en de Gorsselnarren (Gorssel).

Maar een onderdeel van het programma zonder de verkiezing van de best verkleedde bezoekers is geen feest der Rossumdaerpers. Vandaar dat deze middag de dames van de Brandweer Vaassen als de Brandweer Prinsessen de eerste prijs wonnen. Tweede was De Clown van Hettie en Elly, terwijl de Ninja Turtles van 3 Kotm derde werden.