Topfeest bij Hollandse avond bij De Rossumdaerpers

Routiniers in het vak. Of het nou ging om Rick Romijn, Pater Moeskroen of René Schuurmans. Als entertainers zijn zij door de wol geverfd dankzij ervaring van verschillende decennia. Dat was tijdens de Hollandse Avond goed te merken, want zij maakten er in beide zalen – die natuurlijk weer uitpuilden – topfeesten van.

Niet alleen deze toppers in hun vak onderstreepten hun kwaliteit, maar zij werden ook omlijst door Barry Fest en de DJ’s Remco en Laurens tijdens een avond die klopte. Nadat de restaurants in Rossumdaerp weer waren leeggestroomd gingen de mensen – van wie er vele ook ’s middags al waren geweest – in drommen naar De Rossumburcht om zich daar wederom in het feestgewoel te storten. Net als de avond ervoor stegen de temperaturen tot ongekende hoogte. Maar dat mocht de pret in geen enkel opzicht drukken.

Op de Main Stage verzorgde Pater Moeskroen het eerste gastoptreden met een gestroomlijnde show vol klassiekers die de band de hitparades in heeft gezongen. Wat te denken van het nummer ‘Joost’ dat oorspronkelijk was gemaakt door de groep, maar vooral bekend is geworden dankzij de Lawineboys. Maar ook hun ‘Roodkapje’, ‘Hela Hola tut hola’ en ‘Laat maar waaien’ mochten niet ontbreken. Zo verging het later eveneens René Schuurmans. Of het nou ‘Laat de zon in je hart’, ‘Die niet zo sexy’ of ‘hela ho’ was, ze kwamen allemaal voorbij in een flitsend programma.

Tegelijkertijd zorgde Rick Romijn ervoor dat ook de feestvierders in het Party Café een heerlijke avond hadden met de beste feestmuziek aller tijden. Het totaalprogramma bevatte overigens ook de vaste onderdelen. Zo werden onze gasten van De Gorsselnarren officieel ontvangen en was er op het slot de verkiezing van de beste verkleedde aanwezigen. Adjudant Erwin en President Toon kozen door het ongekende aanbod deze keer voor vijf prijswinnaars. Eerste werden Ferry Niekamp en Angelique de Bruijn als Pauwen, tweede was de Pierot van Jacqueline de Waal, Margret Beekman, Ineke Rodijk, Mirjam Dollenkamp en Annemaro Slijkhuis. De derde prijs ging naar de Bijen van Marco Grotenhuis, Roy Groothuis, Andy Kers, Jordi Horstman, Tim Ordman en Tim Oosterbroek. Verder gingen er extra prijzen naar De Bloemenmeisjes van De Zonnebloem en Freddie Mercury van Francien Huis in ’t Veld, Jacqueline de Groot en Marrinda Herms.