Carnaval 2019 afgesloten met spetterend feest

Voor wie dacht dat carnaval 2019 in alle rust zou worden afgesloten, had het mis. Het werd mede dankzij Arjon Oostrom en de weer grandioze Gebroeders Ko een fantastische avond. Het werd een slot in stijl.

Nadat DJ Laurens, samenwerkend met Remco, de avond had geopend en de Dansgarde 18 plus een speciaal optreden had verzorgd voor Raadslid Kevin van ’t Erve, was het eerste muzikale optreden van Arjon Oostrom. De zanger kreeg het publiek direct mee met een show vol meezingers en meespringers. Daarmee was het feest volop aan de gang, maar er zou nog veel en veel meer volgen.

Halverwege was er – zoals gebruikelijk – het afscheidsoptreden van het Prinselijk Paar. Zij hielden de spanning er heel lang in en het was het wachten waard. Dat was immers het al even traditionele hoogtepunt van de pyjamaparty annex nachtponnenfeest. Zij maakten er een spectaculaire show van met een mooie betrokkenheid van de dansgardes en het Jeugdtrio die volop meesprongen. De link naar het presentatie op de Elfde van de Elfde mocht natuurlijk in dit geheel niet ontbreken.

Maar er zou nog altijd veel meer volgen, want het optreden van de Gebroeders Ko was in één woord geweldig. In het bijzijn van onze gastvereniging De Isselzotten uit Olst maakten de Brabanders er feest van om nooit te vergeten. Niet voor niets gaf Adjudant Erwin het duo het mooiste compliment: ,,Jullie zijn en blijven de beste carnavalsartiesten.” Anderzijds kwam de waardering van twee kanten. ,,We zijn aan het eind van ons latijn, maar dit publiek heeft ons nog weer extra energie gegeven”, zo erkenden de broers.

Aan het begin van de avond verzorgde het Jeugdtrio de trekking van de winnaar van de prijsvraag in De Rossumkoerant. De 75 Euro gaan naar Leo Hagen van de Van Riebeeckstraat 18. Hij kan de prijs binnenkort tegemoet zien. Verder waren er prijzen voor de mooist verkleedde feestvierders. De hoofdprijs ging naar de De Badeendjes met ‘we nemen er nog eendje’. Tweede werden Loes en Danique als Douchegordijnen, terwijl de prinsessen OPPC de derde plaats veroverden als de Flamingo’s. er was nog een poedelprijs voor de Bride en Bridemaids van voetbalvereniging V & L uit De Vecht.

Maar toen was helaas wel het moment daar, dat Adjudant Erwin voorzitter Rob Hoppenbrouwer moest aankondigen. Dat deed hij niet zonder te vermelden dat de vereniging bestaat uit vele schakels, maar dat het publiek een heel belangrijke is. Daarom een dank voor het publiek. De voorzitter vulde hem aan. ,,We zijn 33 jaar geleden naar deze sporthal gegaan, maar dat is het niet meer. Het is een feestaccommodatie.” Hij benadrukte dat het bestuur erg trots is op alle medewerkers die dat mogelijk maken. ,,Maar er zijn twee partijen nodig. Een groep die het feest mogelijk maakt en een groep dat feest viert. Die hebben vier dagen fantastisch carnaval gemaakt.” Bij zijn afsluiting had hij wel een geruststelling. Carnaval 2020 begint op 22 februari. We hoeven dus geen jaar meer te wachten…