Vanaf zaterdag uitgifte kaarten Vaassens Bier und Weinfest door Rossumdaerpers

Nadat er via Internet al kans was om entreebewijzen te reserveren, start carnavalsvereniging De Rossumdaerpers op zaterdag 5 oktober met de uitgifte van kaarten voor het Bier und Weinfest. Bij dat feest kan het publiek genieten van een avondvullend optreden van Die Dorfer, een gastoptreden van De Alpenzusjes en staat DJ Remco garant voor de afsluiting. Het wordt gehouden op zaterdag 12 oktober in de weer tot feesttent omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken.

Niet alleen voor geïnteresseerde feestvierders die nog geen actie hebben ondernomen, is 5 oktober een belangrijke dag, maar óók voor de mensen die een reservering via Internet hebben gedaan. Diegenen moeten hun kaarten voor het Bier und Weinfest tussen 15.00 uur en 16.30 uur ophalen. Als zij dat dan niet hebben gedaan, vervalt de reservering en komen de plaatsen in de vrije voorverkoop beschikbaar voor anderen. De genoemde vrije voorverkoop begint om 16.30 uur. Tot 17.00 uur zitten medewerkers van de carnavalsvereniging die middag in De Wieken om alles te verzorgen. Daarbij hebben zij overigens geen pinapparaat beschikbaar.

Gezien de snelheid waarmee de entreebewijzen van de hand gaan, wordt mensen die verzekerd willen zijn van toegang geadviseerd die dag te reageren. Natuurlijk blijven de kaarten daarna – zo lang de voorraad strekt – te koop in het dorpscentrum aan de Molenstraat.

De club wil erop wijzen dat op de zaterdagmiddag van 12 oktober er vrije toegang is bij het feest met Die Dorfer dat vergelijkbaar is met het vroegere Frühschoppen. Dan zijn er niet alleen optredens van de band uit het Salzburgerland, maar kunnen de aanwezigen kunnen tevens meedoen met het Vogelschieten. Belangstellenden kunnen zich voor dat laatste onderdeel van het programma al aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorts wil de vereniging benadrukken dat de staatssecretaris heeft bepaald dat er half oktober een beslissing wordt genomen over het verbod op rookruimtes in de horeca. Vandaar dat De Rossumdaerpers de bestaande rookruimte bij het Bier und Weinfest nog handhaven.