Super gave tijd bij de pyjamaparty

Wie de pyjama of nachtpon aantrekt, denkt aan slapen gaan, maar daar was op de slotavond van carnaval 2013 niets van te merken. De volgestroomde Rossumburcht maakte er nog één keer een heerlijk feest van. Nog even ging iedereen volledig uit zijn of haar dak met … Dakeraf en René Karst.

 

130212 pyama

De beide acts van het laatste programmaonderdeel toonden zich van hun beste kant. De band maakte er een heerlijke show van met alle bekende nummers van de Nederlandse feestmuziek. En dan mochten ze wel zingen ‘Ik kan het niet alleen’, maar zij bewezen dat ze het samen uitstekend konden. René Karst deed het wel alleen en hij bewees een rasartiest te zijn. De Drent kreeg het publiek meteen mee met zijn bekende nummers en zijn Status Quo medley. ‘Supergave tijd’ kwam twee keer voorbij, want dat was het ook in de Rossumburcht: een supergave tijd.

Aan het begin van de avond verrichtte het Jeugdtrio de trekking van de rebus. Zoals het hoort bij carnaval is alles anders en daarom levert juist de vijfde prijs het meeste op. De 25 Euro zijn voor H. Hagen van de Hafkamperveldweg 4. De vierde prijs (€20,-) ging naar Gorkink / Mos van de Dorpsstraat 68-c. Derde werd E.J.C. Durville van de Vlierstraat 58 (die 15 Euro tegemoet mag zien) en de tweede plek was voor J. Hendriks, woonachtig aan de Jan Mulderstraat 31-a. Daar gaat een tientje naartoe.

Natuurlijk was er een verkiezing van de best verkleedde bezoekers en ja, daar kwam de jury weer de nodige oude bekenden tegen. Rob van Hartskamp en Judith van Soeren maken er altijd bij de pyjamaparty iets speciaals van. Nu waren zij het Lady Kantje en werden opnieuw eerste. De tweede plaats ging naar wie anders dan Marloes Stegeman met haar creatie: ‘tachtig jaar knetter gek, prik mij maar lek’, terwijl de meisjes A van Blok EVC derde werden met ‘Nu gaan we naar bed’.

Maar helaas, de ellende blijft: er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Dat geldt ook voor carnaval 2013. Dus rond de klok van twaalven betrad voorzitter Jan van Bussel de bühne en moest de man die het feest opende het eveneens afsluiten. Carnaval 2013 is voorbij. Op naar carnaval 2014 op 1, 2, 3 en 4 maart.

Tags: Carnaval, Artiesten