Koning Marco Beekman en een uitstekend Bier und Weinfest zetten kroon op feestdag

De Rossumdaerpers kijken met een positief gevoel terug op het Bier und Weinfest. 12 oktober is in elk opzocht een feestdag geworden met Marco Beekman als de nieuwe Koning van Vaassen bij het Vogelschieten en zowel op de middag als de avond een heerlijk feest dat op een Duitstalige leest was geschoeid.

191012 oktober

,,Leeftijd slijt, maar muziek nooit.” Met die woorden onderstreepte voorzitter Rob Hoppenbrouwer dat hij vooral blij was dat de dag zich weer had ontwikkeld tot een spektakel voor mensen van werkelijk alle leeftijden, waarbij Die Dorfer in de middag voor een rustiger, maar zeer sfeervol feest zorgden, waarna zij in de avond ‘helemaal los gingen’. Ook bij het gastoptreden van De Alpenzusjes en de afsluiting van DJ Remco ging het publiek ‘helemaal los’. ,,De sfeer was de hele dag weergaloos”, besefte Hoppenbrouwer toen hij met een goed gemoed de balans opmaakte. ,,Jong en oud was samen geweldig in beweging. Je ziet dat iedereen een stootje kan verdragen. Dat is wat oktoberfeesten zo prachtig maken. Iedereen is blij met elkaar.”

Eerder was de middag al verlopen op een manier zoals de vereniging zich wenste. Daarbij speelden niet alleen de optredens van Die Dorfer een belangrijke rol, maar ook het traditionele Vogelschieten. Voor het laatstgenoemde onderdeel van het programma, dat wordt gehouden op initiatief van en in samenwerking met het Sint Maartengilde uit Epe, was er enige improvisatie benodigd, omdat het gilde door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, maar dat mocht de pret voor de vele deelnemers niet drukken.

Eerst was het Sven Kramer die na 62 schoten de linkervleugel neerhaalde, vervolgens werd de rechter na 89 schoten een prooi voor Marco Beekman. Daarna tekende Ferry Niekamp voor het neerhalen van de staart bij het 129e schot. Henk Pelgröm zorgde er bij de 135ste poging voor dat de kop viel. Er zaten tussen die laatste twee dus slechts zes schoten, maar vervolgens waren er duidelijk meer nodig voor de romp. Daarop mochten alleen de deelnemers schieten die in Vaassen wonen, aangezien de winnaar zich meteen plaatste voor het gemeentelijk kampioenschap. Na 195 schoten ging de romp uiteindelijk naar beneden en was Marco Beekman opnieuw succesvol. Hij mag zich de nieuwe Koning van Vaassen noemen. Hij werd weliswaar niet met Gilde eer gehuldigd door de afwezigheid van het Sint Maartengilde, maar is natuurlijk wel de vertegenwoordigster van Vaassen bij het gemeentelijke Vogelschieten op zaterdag 9 november bij de Grote Kerk in Epe.

191012 vogel