De Rossumdaerpers presenteert nieuw Prinsenpaar op maandag 11 november

Om elf minuten over elf in de avond van de Elfde van de Elfde. Liefhebbers van carnaval in Rossumdaerp weten dat ook op dit moment in 2019 natuurlijk weer het nieuwe Prinsenpaar van de carnavalsvereniging wordt gepresenteerd. Dat gebeurt zelfs op een maandag traditioneel in de open lucht in het centrum van het dorp.

De presentatie van de nieuwe Prins en Prinses is al vele jaren in de open lucht, omdat het grote aantal mensen dat dit moment wil bijwonen, niet meer in Residentie bar zaal De Ruif past. Om de spanning er zo lang mogelijk in te houden, worden de toekomstige leiders van het feest zoals gebruikelijk vermomd en met veel bombarie naar het dorp gebracht en duurt het tot het eind van de avond voor iedereen weet wie de gelukkigen zijn.

De Rossumdaerpers luiden al sinds mensenheugenis het nieuwe carnavalsseizoen natuurlijk in met een gezellige feestavond vol muziek. Om alles goed te laten verlopen, begint het feest om 21.30 uur in De Ruif, maar vanaf half elf is er ook muziek vanaf de podiumwagen die elk jaar wordt gebruikt voor de dorpsavonden. Deze wagen staat bij de Residentie opgesteld. Daar is wel een verandering, want het plein bestaat niet meer wegens de renovatie van het hart van Vaassen en de daarmee gepaard gaande bouw van het Ter Heerdtshof. Het betekent dat de Dorpsstraat wordt afgesloten, zodat het nieuwe paar op een originele wijze, maar ook onder gepaste omstandigheden naar buiten kan treden.

Voor Prins Tom II (Zonnebeld) en Prinses Sanne I (Breden) komt op 11 november een eind aan hun regeerperiode. Tijdens de officiële plechtigheden dragen zij de versierselen die horen bij hun functie over aan hun opvolgers. Traditioneel blijven de namen van de nieuwe leiders van het feest tot dat moment geheim. Na de officiële plichtplegingen die de ‘echte’ start van enkele prettig gestoorde maanden betekenen, bestaat uiteraard volop gelegenheid het nieuwe Prinsenpaar te feliciteren.

Vervolgens kan iedereen zich al vast verheugen op carnaval 2020 dat van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 februari wordt gehouden.