Prins John I en Prinses Leonie I krijgen de heerschappij over Rossumdaerp

Met een brandweerwagen met loeiende sirenes en zwaailicht, zo betraden Prins John I en Prinses Leonie I hun nieuwe rijk. Onder de belangstelling van honderden Vaassenaren werden de nieuwe voorgangers van het feest in 2020 gepresenteerd in de open lucht voor Residentie bar zaal de Ruif.

FB IMG 1573561599898

Ondanks de regen vormde zich rond half elf een steeds grotere groep mensen die in afwachting waren van elf minuten over elf. In tegenstelling tot andere jaren was dat voor één keer niet het moment waarop het nieuwe Prinsenpaar werd gepresenteerd, maar waar de vereniging stil stond bij het overlijden van President Toon Hagen. Het was toeval, maar tegelijkertijd ook mooi dat het nieuwe prinsenpaar werd onthaald in een brandweerauto. Zoals de eerste Prins, Hubertus I, tijdens de eerste optocht ook met een brandweerauto meereed in de eerste optocht. Daarom werd de club destijds De Roje Hane genoemd. En in die tijd begon Toon zijn lange periode als roerganger en medewerker van de vereniging. Om elf over elf op de Elfde van de Elfde werd hij herdacht, maar precies zoals hij had gewild stonden daarna de nieuwe heersers over Rossumdaerp centraal.

Van 22 tot en met 25 februari gaat John Bosch door het leven als Prins der Rossumdaerpers. Hij heeft het carnavalsvirus in zijn genen meegekregen, want niet alleen was zijn opa een fervent voorvechter van het vierdaagse feest, maar ook zijn vader was een groot liefhebber die zelfs enkele jaren als onderdeel van het duo De Greenstreetboys als carnavalsartiest door het leven ging. John zelf kreeg op zijn negentiende het lidmaatschap van de club en is sindsdien vast vier dagen van de partij. De man met een relatie is chauffeur bij de Hanos en houdt van Grolsch drinken, muziek en het bezoeken van concerten.

Hij wordt als heerser over zijn doorluchtige rijk bijgestaan door Leonie van Mourik, die de traditionele weg in het Vaassens carnaval bewandelde. Als kind trouw bezoeker van het kindercarnaval, om vervolgens via de feesten op zondagavond op haar zestiende lid te worden en sindsdien steevast aanwezig te zijn bij alle festiviteiten der Rossumdaerpers. De getrouwde Prinses werkt bij de zorghoutvesterij Welna, waar zij zich bezig houdt met de dagbesteding van mensen, voornamelijk mannen, met een beperking. Zij heeft als hobby’s bier drinken en knooien.

Beiden kregen de versierselen bij de officiële presentatie van de voorgangers Tom Zonnebeld en Sanne Breden. Die gaan na een geslaagd jaar weer onder hun burgerlijke namen door het leven al werden zij na afloop van alle plechtigheden eerst ‘gedoopt’ door de Oud-Prinsen en Oud-Prinsessen en opgenomen in die groepering binnen de carnavalsvereniging.