Vier ereplaatsen voor de dansgardes der Rossumdaerpers

De dansgardes der Rossumdaerpers kunnen weer terugkijken op een mooie Intrada van 2019, want de beide groepen uit Vaassen haalden alleen maar ereplaatsen, waarvan één eerste. Het resultaat blijft bijzonder bij dit grootse evenement voor carnavalsverenigingen van boven de grote rivieren.

Het concours voor dansmarkies trekt gardes uit het grootste deel van Nederland. Er mag dus met recht worden gesproken over een sterk bezet deelnemersveld met veel deelneemsters die zich door professionals laten begeleiden. Ondanks die grote concurrentie werden er door de meiden van De Rossumdaerpers één eerste, twee tweede en één derde prijs gepakt.

De Magic Dancers waren degenen die met die hoofdprijs gingen strijken. Zij werden eerste bij de showdans en veroverden verder de tweede plaats bij de gardedans; waarbij dansen worden opgevoerd die mensen vooral kennen van dansmariekes. Er is meer vrijheid bij de categorie showdans en daarin pakten de Stardancers de tweede positie. Zij deden het ook goed bij de gardedans, maar moesten in die categorie genoegen nemen met de derde plaats.

Zo zijn de meiden al weer volop aan het toewerken naar carnaval 2020. Dat heeft plaats van 22 tot en met 25 februari, waarbij de dansgardes der Rossumdaerpers natuurlijk weer de nodige optredens geven in De Rossumburcht.