Jan van Bussel drager van de Zilveren Steek

Na 45 jaar Rossumdaerpers is Jan van Bussel dinsdagmiddag de vierde drager van de Zilveren Steek van Verdiensten geworden. Dit is een zeer bijzondere onderscheiding die binnen de vereniging eerder alleen Remmelt Timmer, Jan Duinstee en Toon Hagen kregen. Deze onderscheiding wordt alleen in bijzondere gevallen uitgereikt voor mensen die verdiensten hebben voor het carnaval in het algemeen en de cultuur van carnaval. Zo werd hij door de overkoepelende organisatie gehuldigd voor de steun die de voorzitter met name biedt aan andere verenigingen, stichtingen en groepen die carnaval willen stimuleren. Om hem te eren plaatsen we hier de toespraak die werd uitgesproken met het oog op deze plechtigheid.

 

130212 jvb

Na de uitreiking van de Jaar Ridderorde van de FMN hebben wij nog een ridderorde uit te reiken en wel de HOOGSTE orde van de FMN bestemd voor onze leden. Vandaag hebben wij de uitreiking van de Zilveren Steek voor één van u! Dit lid is reeds jaren een actief lid en heeft in 1994 de jaarridderorde ontvangen en is heden bestuurslid. Wij hebben het over de heer Jan van Bussel, uw voorzitter en uw stuwende kracht voor en achter de schermen.

Jan, na zo vele jaren op de achter- en voorgrond te hebben gewerkt en denkend aan anderen, heeft het bestuurd van de FMN gemeend jou de HOOGSTE ridderorde toe te kennen voor al je werkzaamheden voor de vereniging en het carnaval in het algemeen. We hopen dat je HET CULTUURERFGOED, DAT WAT CARNAVAL IS, nog jaren zal promoten en uitdragen in al haar geledingen. Van harte gefeliciteerd met de HOOGSTE ridderorde van de FMN.

Jan bedankt voor alle jaren dat wij als FMN hier reeds zijn en zijn geweest. We hopen nog jaren op deze mooie feesten aanwezig te kunnen en mogen zijn.

Tags: Carnaval, Eregallerij