Germa van Hartskamp-Barmentloo Ereridder der Rossumdaerpers

Germa van hartskamp-Barmentloo is dinsdagmiddag uitgeroepen tot Ereridder der Rossumdaerpers. Om haar te eren plaatsen we hier de toespraak die werd uitgesproken met het oog op deze plechtigheid.

 

130212 germa

We zijn nu aangekomen bij misschien wel het belangrijkste moment van vier dagen carnaval vieren. Misschien vraagt u zich af waarom uitgerekend nu dat hoogtepunt is en niet bij bijvoorbeeld de prachtige optocht. Of bij onze fantastische Hollandse Avond. Dat komt, omdat ik nu de hoogste onderscheiding der Rossumdaerpers mag uitreiken. En die gaat natuurlijk altijd naar iemand die zich al decennia ongelooflijk heeft ingespannen voor onze club. Als je over zo veel fantastische medewerkers beschikt als wij moet je er immers heel lang over doen om Ereridder te worden.

En dat geldt zeer zeker voor de persoon die ik naar voren wil halen, want zij – ja heren, het is deze keer een vrouw – begon al als jonge meid op dit podium. Weet u het nog dat zij nar was? Dan bent u ook iemand die er in jaren negentig al bij was. Maar nar zijn, is geen functie die mensen langdurig uitoefenen. Vandaar dat zij al snel om zich heen ging kijken, maar verrek… Eerst was daar nog de ultieme erebaan bij De Rossumdaerpers. En Prins Robert I kan het weten, want hij vormde in 1999 het Prinsenpaar met onze toenmalige Prinses Germa.

Ja Germa, daar sta je nu. Op het podium dat je zo lang hebt gekend en ik heb je bewust al halverwege naar boven laten komen om je er met volle teugen van te laten genieten. Dit moment heb je verdiend, want het is in 1999 niet opgehouden. Nee, bent juist nog veel en veel harder voor ons gaan werken. We kennen je tegenwoordig immers vooral als één van de grote voorvechters van de Dansmariekes. Kom niet aan jullie meiden, want dan kom je aan jou. Met het enthousiasme van jou en de andere leidsters is het zelfs gelukt om tegenwoordig twee groepen te hebben. En die groepen doen het ook nog eens geweldig. Jullie moeten bij dansgala’s opboksen tegen meiden die op professionele dansscholen zitten, maar jullie laten je – zoals het hoort bij Rossumdaerpers – nooit kennen. En hebben zo al vele mooie prijzen in de wacht gesleept. Vandaar dat ik ongelooflijk blij ben je nu te mogen benoemen tot Ereridder der Rossumdaerpers.

Tags: Carnaval, Eregallerij