Eerste cd van ‘Kling, Klang’ naar Frans Nieuwenhuis

Het door Vaassenaren meest meegezongen lied. Dat blijft het Cannenburgher Klöksien van Frans Nieuwenhuis. Daarom hadden drie van de DJ’s der Rossumdaerpers al jaren het idee om dit nummer als basis te gebruiken voor een feestnummer en dat is gelukt. Natuurlijk was de eerste cd voor niemand minder dan de Veluwse Troubadour. Die heeft dat exemplaar zaterdag met trots ontvangen.

200126 frans

De toestemming van de zanger van het Vaassens volkslied (geschreven door Jan Wijnhoud en Frans Nieuwenhuis) was voor Jurjen Weerts, Remco Hagen en Laurens Pelgröm een voorwaarde om aan dit project te beginnen. Het bleek dat Frans Nieuwenhuis zelfs vereerd was dat zij met dit plan met zijn nummer bezig waren. Het initiatief onderstreept immers eens te meer dat het Cannenburgher Klöksien tot het DNA van echte Vaassenaren van alle generaties behoort.

Vandaar dat De Maten van Rossum (zoals zij zichzelf noemen) Nieuwenhuis niet alleen hebben betrokken bij de presentatie. Die was zaterdag zowel in zijn huis als natuurlijk bij restaurant ’t Koetshuis waar het zo vaak bezongen Cannenburgher Klöksien hangt. De zanger zal 23 februari ook persoonlijk aanwezig bij de eerste uitvoering van het nummer tijdens de zondagavond van carnaval.

Omdat De Maten van Rossum het origineel respecteren, hebben zij het Vaassens volkslied als basis gebruikt voor hun nummer, maar blijven zij daar verder bij weg. Zodoende is als naam ‘Kling, Klang’ gekozen. Wie dit nummer wil horen, kan daarvoor nu al online terecht op de facebook pagina’s van zowel De Maten van Rossum als De Rossumdaerpers en op youtube. Ook het origineel van het Vaassens Volkslied is in verschillende versies op youtube te vinden. Zo kan een ieder zich voorbereiden op carnaval 2020, waar beide uitvoeringen natuurlijk verscheidene keren te horen zullen zijn. Toch ziet de carnavalsvereniging nu al vooral uit naar één van de hoogtepunten van de komende festiviteiten. Het is immers een eer dat Frans Nieuwenhuis, die in de jaren vijftig van de vorige eeuw (!) al tot de artiesten behoorde die optraden tijdens carnaval, weer eens aanwezig is bij een feest.