Wout van de Waal geridderd door de Carnavalsfederatie Midden-Nederland

Wout van de Waal is dinsdagmiddag geridderd door de Carnavalsfederatie Midden-Nederland. Om hem te eren plaatsen we hier de toespraak die werd uitgesproken met het oog op deze plechtigheid.

 

130212 wout

Het is altijd weer een feest om met de Carnavalsfederatie Midden-Nederland hier aanwezig te zijn op deze gezellige middag in Rossumdaerp. En dan is het voor ons ook nog eens heel erg mooi om iemand in het zonnetje te mogen zetten die op zijn of haar manier al jaren geweldig meewerkt om dit voor iedereen mogelijk te maken. We durven het zelfs super mooi te noemen, want jullie hebben er een prachtige uitdrukking voor. We mogen iemand ridderen. Want ja, zo noemen jullie dat. Als dorpelingen van Maarten van Rossum; de beroemde veldheer van de Hertogen van Gelre.

En degene die vandaag wordt geridderd is opnieuw iemand die dat ongelooflijk verdiend, want hij doet niet alleen ontzettend veel voor De Rossumdaerpers. Het hele jaar door spant hij zich in voor de gemeenschap. Ja, het is dus een man. En na mijn volgende opmerking wordt het helemaal duidelijk, want hij is bijvoorbeeld de man om wie de zaalvoetbal van KCVO al twintig jaar draait. Voor de zaalvoetballers gaat hij door het leven als de ultieme regelneef zullen we maar zeggen. Dat doet hij al sinds mensenheugenis zonder op de voorgrond te treden.

Zo gaat het ook bij De Rossumdaerpers. Als vertegenwoordiger van de EHBO meldde hij zich aanvankelijk in de Rossumburcht om tijdens de feesten mensen bij te staan als zij zich hebben verwond. Toen de club dit zelf oppakte binnen de veiligheidscommissie was hij er meteen bij om het op die manier door te zetten. En in die rol staat hij nu al jaren, vele middagen en avonden in de hoek bij de ingang. Paraat om te helpen bij hand en spandiensten, maar bovenal om meteen in actie te komen als er bij iemand iets is misgegaan. Gelukkig gebeurt het zelden, maar er wordt altijd rekening mee gehouden. En als je hier feesten geeft met een hal die uitpuilt van de mensen, kun je het ook niet voorkomen. Dat is jammer, maar… Gelukkig kunnen de mensen dan altijd terugvallen op Wout van de Waal.

Tags: Carnaval, Eregallerij