De Rossumdaerpers drie keer bij Omroep Gelderland

Wie met De Rossumdaerpers al volop in de stemming wil komen voor carnaval 2020, kan voor een deel terecht bij Omroep Gelderland. Op vrijdag en zaterdag is er daar drie keer aandacht voor het feest in Rossumdaerp.

200220 gld

Het begint vrijdag als de beide Prinsessen Leonie I (op de foto met Prins John I) en Noa I in de kappersstoel zitten. Als zij zich voorbereiden op het scholenbezoek en de rest van de dag, worden zij al geïnterviewd door Radio Gelderland. Dat is op de regionale zender te beluistern tussen 8.15 en 8.30 uur in de ochtend.

Vervolgens gaat TV Gelderland mee met de dames en de rest van het gevolg van De Rossumdaerpers om te kijken en registreren hoe het feest eruit zien bij kinderdagopvang Nijntje en basisschool De Krugerstee. De reportage hiervan is vrijdag te zien in het nieuws dat om 18.00 uur voor het eerst wordt uitgezonden en daarna elk uur wordt herhaald.

Dat is nog niet alles, want op zaterdag is TV Gelderland weer in Vaassen. Voorafgaand aan de optocht maakt de zender dan een reportage over datgene wat er qua veiligheid nodig is om Rossumdaerp op een goede manier door vier dagen feest heen te loodsen, zodat het voor iedereen een feest blijft. Ook dat is te zien in het TV Gelderland Nieuws dat elk uur wordt herhaald.