Optocht zorgt voor veel vertier

Dames die willen daten met onze Prins. Ze weten nu welk nummer ze kunnen bellen… Het was één van de vele bijzondere creaties die zaterdagmiddag door de straten van Rossumdaerp trokken. Zo weet iedereen nu ook dat een bepaalde Prinses alles van Heineken verzamelt. Zo kreeg het weer massaal opgekomen publiek veel vertier voorgeschoteld.

200222 optocht

Carnaval werd ook in 2020 op traditionele wijze geopend door de burgemeester. Dat gebeurde dus voor het eerst door de nieuwe burgervader Tom Horn. Hij onderstreepte in zijn toespraak dat twee woorden bij het vierdaagse evenement horen: ,,Samen en gezelligheid. Ik heb van de week al kunnen zien hoeveel vrijwilligers zich hebben ingespannen om dit feest mogelijk te maken. Dat is een geweldige prestatie. Natuurlijk wil ik hier ook nog stil staan bij Toon Hagen. Die kan er helaas niet meer bij zijn, maar hij heeft van De Rossumdaerpers een bruisende vereniging gemaakt, Vier het feest in zijn geest.”

Nadat Horn iedereen heel prettige dagen had gewenst, overhandigde hij de gemeentesleutel aan Prins John I. Die dankte hem voor het vertrouwen, waarna de optocht door het dorp kon rollen. Daarbij was de draaimolen met bijpassende dans van wijk- en speeltuinvereniging De Kouwenaar natuurlijk opvallend, maar wat te denken van CV Spuit 11 (beter bekend als de brandweer van Vaassen) die met de veegwagen zelf hun confetti opruimden. Wie een gokje wilde wagen, kon terecht bij Altied Schik en geld winnen van de United States of Voassen, Duo Onbekend was weer ingesprongen op de actualiteit na het besluit van de gemeenteraad over de nieuwe manier van afvalverwerking. Gewoon Deurgoan was met de duikboot naar carnaval gekomen. Zo was er te veel om op te noemen en duurde het weer bijna drie kwartier voor de tocht voorbij was getrokken.

Het leverde een zware taak op voor de jury bestaande uit Vincent Wijnbergen, Wilco Oortwijn en Lida Schook. Zij kwamen uiteindelijk tot deze uitslag:

Wisselbeker volwassenen: Speeltuin- en wijkvereniging De Kouwenaar

Aanmoedigingsbeker volwassenen: CV Dik veur mekaar

Wisselbeker Jeugd: Louran Veldhuis

 

Middenstand

1. Emma en Sam

2. ’t Kappershuus

3. Koekoek en De Wieken

 

Individueel en duo’s

1. Jaap van Huffelen

2. Duo Onbekend

3. De zotte zusjes

 

Loopgroepen

1. CV Altied Schik

2. Gewoon Deurgoan

3. Volleybalvereniging Blok EVC

4. De levensgenieter

5. ZKC – Laat ze vliegen

 

Praalwagens

1. Speeltuin- en wijkvereniging De Kouwenaar

2. CV Spuit 11

3. VV KCVO

4. De Toetjesclub

5. Vrienden van Bokkie

 

Individueel en duo’s onder de tien jaar

1. Louran Veldhuis

 

Groepen onder de tien jaar

1. Dweilorkest

2. Vlinder Roos en Abby