Spetterende start met René Karst

Het feestgedeelte van carnaval 2020 is spetterend van start gegaan met een geweldig optreden van René Karst. Een betere opening van het Openingsbal hadden De Rossumdaerpers zich niet kunnen wensen, want de aanwezige feestvierders deden De Rossumburcht al uit zijn voegen barsten nog voor het goed en wel was begonnen.

200222 karst

Na de optocht beleefde het vierdaagse spektakel dus een werelds begin met de man die momenteel op één staat in de Belgische hitparades met zijn misschien wel grootste succes ‘Atje voor de sfeer’. Maar natuurlijk is hij er ook trots op de taal van het oosten en noorden van Nederland te spreken. Het was dus – zeker voor ons Prinsenpaar – een hoogtepunt dat hij al snel zijn huidige hit ‘Bos hout voor de deur’ ten gehore bracht. Het publiek ging toen al helemaal uit zijn of haar dak. Zo kwamen zijn bekende nummers allemaal langs en werden die door de zaal elke noot meegezongen.

Maar wie dacht dat er niemand aan het meezinggehalte van René Karst kon tippen, had buiten Boer Bennie gerekend. Hij had een heel ander repertoire, maar bleek zeker zo aan te slaan met zijn boerennummers in het dialect. Van Normaal tot Boh Foi Toch en Bökkers: de feestvierders galmden, sprongen en schreeuwden mee. Van ‘Deurdonderen’ tot ‘Stappen in Olde Pekela’ ze knalden allemaal door de speakers, maar ‘Sweet Caroline’ werd door hem ook niet vergeten. Zelfs een kinderliedje bleek in zijn repertoire zitten, waarna hij zo door ging naar het ‘Banenlied’. Al met al ging het spreekwoordelijke dak eraf.

In de tussentijd was het gezelligheid troef in het party café. Daar werd de avond verzorgd door DJ Rob Wibbelink, waarbij Danny Heden zorgde voor de gastoptredens. De aanwezige feestvierders hadden daar iets meer rust, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Het was voor hen de juiste drukte die voor de ultieme, maar tevens ook intieme sfeer zorgde. Zo ontspon zich een traditioneel carnaval.

Maar wat is een avond der Rossumdaerpers zonder dat de best verkleedde aanwezigen worden gekozen. Natuurlijk ging de eerste prijs naar de familie Casteel met hun luchtballonnen. De tweede plaats was weggelegd voor de dames die letterlijk een stuk in de kraag hadden: Gemma Koetsier, Ilona Vosselman, Saskia Töpfer en Brenda Mekelenkamp. De Dames van Mars werden derde: Doreen, Eileen, Tamara, Jelena, Rianne, Jeanine, Laurie en Rachel.