Gezelligheid troef op intieme dinsdagmiddag

Mede dankzij Jolanda ten Hoven, Dennis Wiltink en Richard Hekkert was het dinsdagmiddag weer een gezellige middag aan de lange tafels. De vaste gasten van dit programma hadden zich natuurlijk allemaal gemeld, maar er waren ook nieuwe gezichten die genoten van een prachtig feest waarin mensen van alle leeftijden zich konden vinden.

 

130212 wiltink

Niet alleen liefhebbers uit Rossumdaerp en omgeving hadden de weg gevonden naar de Rossumburcht. Ook onze zusterverenigingen De Olde Bereleut uit Leeuwarden en De Darpspompers uit Epe kwamen op bezoek. Zeker voor de laatstgenoemde club moet het een mooie middag zijn geweest, want de artiesten uit Epe hebben de macht gegrepen. Jolanda ten Hoven bracht het publiek al aan de gang, waarna Dennis Wiltink het feestvuur in de mensen verder opstookte. De middag kreeg – qua gastoptredens – een afsluiting met Richard Hekkert.

Verder waren er de gebruikelijke plechtigheden, want die horen ook bij carnaval. Niet voor niets noemde voorzitter Jan van Bussel de uitreiking van de Ereridder der Rossumdaerpers het eigenlijke hoogtepunt van carnaval. Onder toeziend oog van de maker van de Ereridder, Tom Koenders, ging die eer naar Germa van Hartskamp-Barmentloo. Verder werd Wout van de Waal geridderd door de carnavalsfederatie Midden-Nederland.

Maar… Er was nog een verrassing. De federatie heeft voorzitter Jan van Bussel de Zilveren Steek van Verdiensten (zoals de onderscheiding die in de volksmond Zilveren Steek wordt genoemd) toegekend. Dit is de hoogste onderscheiding die iemand kan krijgen die actief is voor een vereniging die is aangesloten bij de Carnavalsfederatie Midden-Nederland. In het 45-jarig bestaan van De Rossumdaerpers is hij na Remmelt Timmer, Jan Duinstee en Toon Hagen pas de vierde die deze onderscheiding mag dragen die alleen in bijzondere gevallen wordt uitgereikt voor mensen die verdiensten hebben voor het carnaval in het algemeen en de cultuur van carnaval.

Tussen de plechtigheden door vond President Toon natuurlijk ook nog de tijd om de drie best verkleedde bezoekers te huldigen. De eerste prijs ging naar Henk en Beertje Egbers als Schot en Hollandse Boerin. Tweede werden Gerrit en Riekie Labberton als het Piratenstel en Bertha Niekamp ging met de derde plaats strijken als Keizerin.

Tags: Carnaval, Artiesten