Knallen met zijn allen op de zondagavond

Het was weer knallen met zijn allen op de zondagavond van De Rossumdaerpers. De zaal stroomde direct helemaal vol en nog voor het programma was begonnen, waren de jongeren al volop aan het feesten.

Dat er bij het apres ski feest in de ski-hut die De Rossumburcht heet jongeren van twaalf tot zestien jaar aanwezig mogen zijn, geeft dit deel van het programma een speciaal tintje. Zij kunnen nog ongegeneerd genieten, waardoor zij zich direct helemaal laten gaan en zo de overige aanwezigen direct ‘meesleuren’. Het betekende dat de zaal al los was nog voor Vieze Jack zijn opwachting maakte. Maar toen de mega populaire zanger met zijn beide danseressen het podium betrad, gingen de liefhebbers nog eens extra te keer. Tot aan het eind van de tent zongen en sprongen mensen mee.

Maar de show van Vieze Jack bleek niet het enige hoogtepunt, want daarna presenteerden De Maten van Rossum voor het eerst hun ‘Kling, Klang’. Het werd extra mooi, omdat zij natuurlijk de zanger van het Vaassens volkslied, het ‘Cannenburgher Klöksien’, hadden uitgenodigd om eregast te zijn. ‘Kling, Klang’ is van daaruit ontstaan en zo wilden zij Frans Nieuwenhuis graag eren. Dat bleek een schot in de roos, want natuurlijk kennen óók alle tieners uit het dorp hun lied der liederen. Niet alleen de nieuwe feestversie, maar ook het origineel werd uit volle borst meegezongen en feestvierders van dertien jaar juichten de man van 83 vol overtuiging toe. Om eens te meer te onderstrepen dat dit feest ‘Van Vaassenaren, voor Vaassenaren’ ook wordt beleefd door Vaassenaren.

Voor de jongeren was het toen natuurlijk nog niet afgelopen, want daarna was de bühne aan Stefan & Sean FT Bram Krikke. Zij brachten de temperaturen in de uitpuilende Rossumburcht helemaal tot ongekende hoogten. De soms nog schelle stemmen van de jongeren sloegen regelmatig over. En voor wie het allemaal toch te warm werd voor de Mainstage, kon zijn hart ophalen in het Party Café waar DJ Riva Soull voor plezier en vertier zorgde.