Marcel Broekhuis nieuwe Ereridder der Rossumdaerpers

Marcel Broekhuis is maandagmiddag tijdens Rosenmontag op Rosenmontag uitgeroepen tot Ereridder der Rossumdaerpers; de hoogste onderscheiding die onze vereniging kent. Om zijn waarde voor de vereniging te onderstrepen, plaatsen we hier de toespraak zoals die werd uitgesproken door onze voorzitter Rob Hoppenbrouwer.

 482972086 Marcel 01 3356020 resized

Beste narren en narrinnen,

het is tijd het hoogtepunt van carnaval bij De Rossumdaerpers. Het is dus weer tijd voor de Ereridder der Rossumdaerpers. Met deze hoogste onderscheiding van onze club eren we altijd iemand met zeer bijzondere verdiensten. Iemand die ongelooflijk veel heeft betekend. En nu gaat het om iemand die deze prestatie in een relatief korte tijd voor elkaar heeft gekregen. Als we de lijst erbij pakken wat deze persoon allemaal heeft gedaan en doet, vraag je jezelf wel eens af of deze persoon zijn gezin nog wel eens ziet.

Met het woord zijn, heb ik de eerste clou al gegeven. Jammer dames, het gaat om een man. En voor iedereen die alleenstaand is of alleen een partner heeft: ook helaas. Jullie zijn eveneens afgevallen. Maar bij onze club medewerkers blijven er dan altijd nog een heleboel over. Maar als ik vertel dat hij binnen drie geledingen van onze club zijn stinkende best doet, kan het al bijna niet meer missen. Ik zie nu al veel mensen nadenken: wie zit er in drie geledingen. Laat ik dat laatste raadsel maar heel snel oplossen: het gaat om de opbouw van de zaal, de Raad van Elf en het bestuur. Ja Marcel Broekhuis, de buutmars is voor jou. Graag de buutmars voor

Marcel Broekhuis

Dan denk je als bestuurslid alles te weten en word je toch nog verrast. Maar laat ik voor de mensen die je minder goed kennen toch even vertellen dat je al sinds mensenheugenis meehelpt met het opbouwen en afbreken van de zaal en hard op weg bent naar je vijftiende jaar in de Raad van Elf. Maar er is sinds een aantal jaar ook nog eens een forse hoeveelheid extra werk op je bord gekomen toen je toetrad tot het bestuur en bij ons verantwoordelijk werd voor het opbouwen en afbreken van De Rossumburcht. Dan ben je bij zowel carnaval als de oktoberfeesten. En als ik me realiseer dat je niet alleen professioneel brandweerman in Apeldoorn bent, maar ook nog eens actief bij de vrijwillige brandweer in Vaassen, vraag ik me echt af: zien Nicole en de kinderen je nog wel eens?

Gelukkig weet ik dat dit wel het geval is, maar ik gebruik deze woorden bewust om te onderstrepen dat De Rossumdaerpers in jouw leven altijd doorgaat. Als hier overmorgen de sporters weer rondlopen, gaan jouw gedachten al naar het Bier und Weinfest van 10 oktober. En voor we het weten is het weer 13 februari 2021 en ben jij één van de vele mensen die De Rossumburcht opnieuw hebben opgebouwd. In de weg daar naartoe heb jij met je rustige optreden ook over vele andere dingen die onze club aangaan een beslissing hebben genomen binnen het bestuur. Wel doordracht met een positief kritische insteek. En in de weg daar naartoe ben je ook weer op vele manieren bezig geweest binnen de Raad van Elf; een orgaan dat er voor mensen is. Daarvoor willen we je danken, Ereridder Marcel Broekhuis.