Traditioneel carnaval op Rosen Montag

Voor de carnavalsvierders was de middag van Rosen Montag alles behalve een tussendoortje of opwarmertje. De lange polonaises trokken door De Rossumburcht als in de beste tijden van de traditionele Havenzangers. Maar ook bij De Gebrierders Rossig en de 2.0 versie van De Havenzangers was het één groot feest.

200224 mami

Op deze gezellige middag mochten De Rossumdaerpers bezoek ontvangen van de Stadshoogheid van Deventer, De Turfstekers, De Lachende Kikkers, De Zoadskeeters, De Vrogge Reuiers, De Stuiteraars en natuurlijk ook van onze Friese vrienden van De Olde Bereleut uit Leeuwarden. Zij konden direct bij binnenkomst aan het feest beginnen, want De Gebroeders Rossig trapten flitsend af. Bij dit heerlijk ontspannen optreden zorgden onze Prins en twee van zijn Raadsleden voor hilariteit, omdat zij alle drie rossig zijn en het podium dus ook betraden als… Gebroeders Rossig.

Nadat onze dansgardes zich eveneens van hun beste zijde hadden laten zien, was het tijd voor de belangrijkste onderscheidingen. Bouke Hogenkamp werd geridderd door de Federatie Europese narren, waarna Marcel Broekhuis door voorzitter Rob Hoppenbrouwer is uitgeroepen tot Ereridder der Rossumdaerpers.

Vervolgens was het de beurt aan een oude bekende, want 39 jaar na zijn debuut keerde Willem Mulder met De Havenzangers 2.0 voor de bijna veertigste keer terug op de voor hem zo bekende dag van het jaar op de voor hem zo bekende bühne. Met zijn zoon Wesley maakte hij er een heerlijke show van, waarop de bekende klassiekers uit vier decennia feestvieren natuurlijk voorbij kwamen. En ja, zoals het eigenlijk ook hoort, openden de heren hun show met de ‘Countrydans’ alsof de tijd had stil gestaan.

De middag werd al even traditioneel afgesloten, want Prins John I en Prinses Leonie I huldigden de drie mooist verkleedde feestvierders. Met het ‘Regende het maar meters bier’ veroverden Marije, Sanne, Jessica en Esther de hoofdprijs. Ferry en Angelique werden tweede als Unicorn, terwijl Kotm met de Kippen de derde stek voor zich opeiste.