Andere gasten voor een geweldig feest

Met Mike Peterson en Danny de Munck hadden we andere artiesten te gast dan gepland, maar dat heeft de pret geenszins kunnen drukken. Zij maakten er een prachtig spektakel van, dat paste binnen het programma, waarbij de maandagavond één van de hoogtepunten van carnaval blijft.

200224 maav

In de loop van de dag werden De Rossumdaerpers opgeschrikt door ziekmeldingen van zowel Ferry de Lits als Xander de Buisonje, maar hun vervangers waren natuurlijk niet de eerste de besten. Nadat het publiek al was opgewarmd door DJ Sander Uenk, volgde een spetterend optreden van de man die ooit derde werd bij ‘Bloed, zweet en tranen’ bij SBS6. Hij gaf zijn eigen werk te beste, maar bracht ook de klassiekers van de Nederlandstalige feestmuziek, die met volle teugen werden ‘opgeslurpt’. Als hij bewust stil viel tijdens zijn uitvoering van André Hazes, namen de feestvierders dat probleemloos over.

Toch was er een hoogtepunt van de avond die het feest naar ongekende hoogten bracht: het optreden van Danny de Munk. Natuurlijk begon hij met zijn grootste hit aller tijden ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ om vervolgens via onder meer ‘Vrienden voor het leven’ en een ode aan zowel Willy Alberti als André Hazes uit te komen bij zijn ultieme culthit: ‘Mijn stadje’. Hij straalde zo veel plezier uit dat dit oversloeg op het publiek, waardoor iedereen vol meedeed en het plezier van de gezichten spatte.

Maar in het Party Café deden ze hier weinig voor onder. DJ Jeroen met gastoptredens van Leon Vugts deden de zaal ook daar hun grondvesten trillen. De kelen werden voor de zoveelste keer schor gezongen, er werd gesprongen, er werd gefeest zoals alleen Rossumdaerpers dat kunnen.

Op deze avond hebben we ook drie gastverenigingen mogen ontvangen. Zo waren carnavalssociëteit ’t Sleutelveugeltjen en De Grasvreters uit Apeldoorn en De Pretkeijes uit Wageningen present om dit geweldige feest met ons mee te vieren. Zij konden ook de huldiging van de best verkleedde feestgangers meekrijgen. Nadat de troostprijs was gegaan naar Adjudant Erwin van Martijn Dijkman, Erik Spaargaren en Mart Wegerif en de aanmoedingsprijs naar de 26-jarige Anne Vijge met haar versie van de Adjudant, kwamen de hoofdprijzen aan de beurt. Het geschoten wild van Annemiek, Linda, Leonie, Melanie, Sanne en Linda werd eerste. De tweede plaats was voor CV De Bezopen Kat met Inspector Gadget. Derde werd de groep van Harry Reussink met 'I love New York´.