‘De beste plek om carnaval te vieren!!!!!!!!!’

De beste plek om carnaval te vieren. Het is een geweldige titel. Zelf vinden we dat al vele jaren, maar ja, er zijn veel plaatsen waar het gezellig is. En we willen die plekken niets te kort doen, want de mensen daar vinden het bij hen leuk. Toch… We mogen het voortaan zeggen!!!!! Deze titel krijgen we dinsdagochtend van Q-Music!!!!!

 

Het lijkt voor buitenstaanders een rustige aanloop naar de Hollandse Avond op Rosen Montag, maar dat is het zeer zeker niet voor het Prinsenpaar en de Raad van Elf. Zij zijn overdag al op bezoek geweest bij mensen die door ziekte of andere omstandigheden niet naar carnaval kunnen komen. Zo werd hen een hart onder de riem gestoken in deze moeilijke tijden.

130211 jettie

Toch was het voor de doorluchtige hoogheden ’s avond weer groot feest. De Rossumburcht stroomde vanaf half acht – toen de deuren open gingen – meteen weer vol en de stemming zat er mede dankzij DJ Jeronimo ook direct in. Nog ver voor Arjon de artiestenparade opende, waren de mensen al aan het feestvieren. De zanger verhoogde de stemming verder met niet alleen zijn eigen nummers zoals ‘Ik hou van alle vrouwen’, ‘Lekker ding’ en ‘Zakka Zakka’. Het was een perfecte opwarmer voor Jettie Pallettie.

Overgekomen vanuit Doetinchem maakte zij er een ongekend spektakelstuk van. Wie kent al haar klassiekers niet? En daardoor werden alle nummers natuurlijk volop meegedaan. Het publiek maakte er een fantastische belevenis van. Hoe lang houden mensen het meespringen nog vol? Het was een terechte vraag, maar het lijkt niet op te kunnen. Hoeveel conditie is er de laatste maanden wel niet opgedaan om dat vol te kunnen houden.

Maar ja, de Gebroeders Ko kwamen nog. En die weten als geen ander hoe je een feestje bouwt. Dus wie dacht dat het niet meer beter kon na Arjon. Wie dacht dat het niet meer beter kon dan Jettie Pallettie kwam bedrogen uit. Het kon nog beter. Bij het optreden van de Gebroeders Ko gingen mensen tot aan De Valk – voor buitenstaanders: dat betekent de complete zaal – volledig uit hun dak. ‘Schatje mag ik je foto’, ‘Ik heb een toeter op mijn waterscooter’ of wat te denken van ‘De Blauwe Stier’: de mensen gingen volledig uit hun dak. Niet voor niets hebben we de titel gekregen. Want dat mag iedereen weten. Q-Music begeleidde de Koningen van de Feestmuziek op Rosen Montag en kwam tot die beoordeling. Het werd nog op het podium bekend gemaakt.

130211 ko

Eigenlijk stond het niet in de planning, want het feest moet doorgaan, maar Adjudant Erwin en President Toon zagen zo veel prachtig verkleedde mensen dat zij toch een verkiezing hielden. De eerste prijs was voor Brian Siebel als Mad Hatter. De tweede plek voor Gert Keylnen Belinda Vink als de Duivels en Stefan Verhoeven en Jan Casteel kregen de derde plek als de Bijen. Maar het mooiste nieuws was natuurlijk iets anders. Iets wat wij al wisten. We zijn de beste plek om carnaval te vieren.

Tags: Carnaval, Artiesten