Zelfs van de afsluiting in pyjama kan een feest worden gemaakt

‘We zijn helemaal dol’. Deze kraker van De Alpenzusjes knalde na half twaalf nog door de speakers en de feestvierders waren ook helemaal dol. Nog even gooiden zij alle energie eruit. Nog even tot de laatste minuten van een geweldig feest.

200226 diav

Alsof we al niet drie dagen carnaval achter de rug hadden… Toen de deuren om half acht open gingen stond er ook voor de pyjamaparty annex nachtponnenfeest al weer een rij en hielden andere mensen zich warm in hun auto’s. Maar hun komst werd wel beloond met een prachtige afsluiting, waarbij Frank van Etten voor het eerste gastoptreden zorgde. De Apeldoorner speelde bijna een thuiswedstrijd en dat bleek ook, want vanaf de eerste toon deden de feestvierders met hem mee. Zijn ´Huisje op wielen´ was een heerlijke start van een mooie show.

Er was ook deze avond een gastvereniging, want wij mochten De Iesselzotten uit Olst verwelkomen. Zij konden net als alle anderen genieten van een heerlijke slotact, want De Alpenzusjes hadden zich ook weer gemeld in De Rossumburcht. Nadat zij er tijdens het Bier und Weinfest al een topfeest van hadden gemaakt, deden zij dat bij het slotbal ook nog eens. Nog afgezien van het meezingen en springen, spraken ook de ogen van de aanwezigen die overduidelijk genoten.

Natuurlijk was er ook de bekendmaking van de quiz in De Rossumkoerant. Het carnaval van Sharona Hagen is een beetje goedkoper geworden, want zij heeft de prijs daarvan in de wacht gesleept. Verder zijn traditioneel de mooist verkleedde feestvierders gehuldigd. Eerste werden Emile, Erwin en Harold met hun creatie van Vieze Jack en zijn danseressen. De tweede plaats was voor de Nachtvlinders Brenda, Saskia, Anne en Gonny, terwijl de derde stek naar de dames van CVO 1 en 2 ging met ‘we gaan door tot de zon gaat schijnen’.

Maar toen kwam toch het moment dat voorzitter Rob Hoppenbrouwer op het podium verscheen en carnaval 2020 officieel moest afsluiten. ,,Ik ben trots op de vele medewerkers die carnaval mogelijk maken, maar ook op de feestvierders, die het feest hebben gemaakt.” Toen mocht hij benadrukken dat we één ding zeker weten. Carnaval 2021 duurt geen jaar meer. Dat begint op 13 februari.