We voelden ons ontzettend welkom: dat zijn De Rossumdaerpers

Het is echt ongekend hoeveel nieuwe mensen wij hebben leren kennen en hoeveel nieuwe contacten wij hebben opgedaan sinds het moment dat wij werden gepresenteerd als Prins en Prinses der Rossumdaerpers. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom we kunnen zeggen dat we een fantastisch en onvergetelijk carnaval hebben gehad.

200225 bedankt

Die mensen hebben ons constant het gevoel gegeven dat we ontzettend welkom zijn. Natuurlijk hadden we er vooraf wel op gerekend dat ons leven zou veranderen door carnaval, maar we staan perplex dat het zo’n impact had. En dat niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen. Zo heeft de vrouw van Leonie nooit het gevoel gekregen dat zij haar voor enkele maanden heeft moeten afstaan. Wendy leerde binnen de vereniging juist mensen kennen die haar uitstekend hebben opgevangen en het gevoel gaven welkom te zijn en ergens bij te horen.

Het mooie aan carnaval en De Rossumdaerpers is vooral het feit dat ook de mensen om ons heen sommige van de mooiste dagen van hun leven hebben mogen beleven. Denk hierbij niet alleen aan de vader van John, de meest dierbare persoon in zijn leven, maar ook aan de ouders en oma van Leonie. Die laatstgenoemde heeft zelfs De Rossumburcht weer eens bezocht. Maar, vooral de manier waarop zij werd betrokken bij de vereniging rond het ophalen van Leonie en tijdens de optocht, zorgt voor warme gevoelens.

Hiervoor zijn we in de eerste plaats onze trouwe Adjudant Erwin dankbaar. Het lijkt wel of hij is geboren voor deze taak. Hij weet steeds op de juiste momenten de juiste dingen te zeggen om ons optimaal te laten genieten. Onze voorgangers vertelden dat wij alles over ons heen moesten laten komen, maar hij zorgt ervoor dat het ook kan. Verder willen we hier stil staan bij de Raad van Elf, de dansgardes en het Jeugdtrio. Met hen hadden we een uitstekende klik en samen hebben we een geweldige tijd gehad.

Graag willen we hier eerst nog even stilstaan bij onze vrienden. Voor John was het een ervaring voor de rest van zijn leven dat er zo veel mensen voor hem hebben samengewerkt en meegedaan aan de optocht. Voor Leonie was het indrukwekkend dat het bij haar vriendinnen altijd erg moeilijk is om door de drukte van iedereen momenten te prikken dat ze allemaal kunnen. Nu hebben ze samen een wagen gebouwd en waren er allemaal.

Een heel bijzonder moment tijdens vier dagen feest was voor ons de zondagvond. Het was niet per se door de muziek, maar door de sfeer in de zaal. We zagen van het begin van de zaal tot het eind mensen meefeesten. Wat een aanblik is dat! Dat beeld zal ons voor altijd bijblijven.

Maar nu willen toch vooral onze dank uitspreken aan de fundering van De Rossumdaerpers. De medewerkers! Zonder deze mensen hadden wij nooit op het podium gestaan. Zij vormen in alle opzichten een geoliede machine. Vaassen wees trots op die mensen!

En als laatste grote willen we iedereen voor de rest van het jaar meegeven: ben lief voor elkaar!

Prins John I en Prinses Leonie I.