Coronafout leidt tot andere data voor feesten van De Rossumdaerpers

Als gevolg van een fout die voortvloeit uit de Coronaperiode, moet CV De Rossumdaerpers melden dat de data voor de beide feesten in oktober noodgedwongen moeten worden aangepast. Het spektakel is niet op 15 en 16 oktober, maar op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober. Dat is een gevolg van het doorschuiven van de contracten met een jaar. De vereniging biedt excuses aan voor de eventuele overlast.

Oktoberfest nieuwe datum

Zoals bij vele evenementen gold ook voor De Rossumdaerpers dat er al contracten waren afgesloten voor het Bier und Weinfest van 2020, toen dat moest worden afgelast vanwege de overheidsmaatregelen als gevolg van Corona. Daarop zijn artiesten met vele organisatoren in heel het land tot de afspraak gekomen om de afspraken met een jaar door te schuiven. Dat was destijds ook de regeling die de carnavalisten hebben afgesloten. Toen is er niet bij stil gestaan, dat 1 oktober in 2020 op een donderdag viel en in 2021 op een vrijdag is.

Het richtpunt voor alle oktoberfestiviteiten in Vaassen is nog altijd de traditionele jaarmarkt, die ontstond op de tweede donderdag in oktober. Wanneer 1 oktober op een donderdag valt, hebben de feesten plaatsen rond de 8e oktober. Maar… Nu dat net is versprongen naar vrijdag, zijn de activiteiten rond donderdag 14 oktober. Vandaar dat het Bier und Weinfest naar 15 oktober zou horen te gaan. De artiesten zijn echter uitgegaan van het tweede weekeinde van oktober: dat is zaterdag 9. Dat werd duidelijk naar aanleiding van het naar buiten brengen van de data van afgelopen week.

Omdat in heel Nederland weer feesten mogelijk zijn en overal afspraken met een jaar zijn doorgeschoven, was het helaas niet mogelijk voor de artiesten om zich aan te passen. De partijen waarmee wordt samengewerkt in Vaassen, zoals dorpscentrum De Wieken, waren gelukkig wel flexibel. Vandaar dat De Rossumdaerpers, als een vereniging die graag vasthoudt aan tradities, met pijn in het hart tot het besluit moest komen om de feesten eenmalig een week naar voren te halen.