Oók Vaassens Bier und Weinfest 2021 afgelast

Met pijn in het hart heeft De Rossumdaerpers voor de tweede keer het Vaassens Bier und Weinfest – dat gepland stond voor zaterdag 9 oktober – moeten afgelasten. Ook het extra feest dat de carnavalsvereniging had willen vieren op vrijdag 8 oktober kan helaas niet doorgaan, omdat er nog altijd geen duidelijkheid bestaat over de voorwaarden waaronder het evenement mag worden gehouden. De tijd om alles in goede banen te leiden, is te kort geworden.

Oktoberfeest 02

Het heeft ermee te maken dat de overheid pas op 20 september een beslissing neemt over evenementen die in oktober plaats hebben. Normaal gesproken zou de sporthal van dorpscentrum De Wieken halverwege september al uitverkocht zijn. Nu kan op zijn vroegst op dat moment het hele proces in werking worden gezet. Eerder beginnen met de organisatie is geen optie, omdat het nog volslagen onduidelijk is onder welke voorwaarden mensen eventueel bij feesten mogen worden toegelaten.

,,Als vereniging willen wij er zijn voor iedereen in Vaassen en wijde omtrek”, aldus voorzitter Rob Hoppenbrouwer namens De Rossumdaerpers. ,,Om die reden doen wij nooit uitspraken over de politiek en daartoe laten we ons óók onder deze omstandigheden niet verleiden. Wel kan ik zeggen dat we dit verschrikkelijk vinden, omdat we in de zomer écht hadden gehoopt dat we weer van start konden gaan. Niet voor niets hadden we een extra feest in gedachten om mensen na al die tijd van beperkingen iets moois te bieden. Nu hopen we dat we tenminste op 11 november mogen beginnen. Dan hopen we ons nieuwe Prinsenpaar voor carnaval 2022 te presenteren. Opdat we die dag weer eens ouderwets samen kunnen komen.”