De Rossumdaerpers hervat met dubbele presentatie Prinsenparen

CV De Rossumdaerpers uit Vaassen hervat carnaval direct met een dubbel feest. Niet allen wordt het nieuwe Prinsenpaar voor carnaval 2022 op donderdag 11 november op traditionele wijze in de open lucht in het centrum van het dorp gepresenteerd, maar enkele dagen later weten de carnavalisten ook meteen wie hun nieuwe Jeugdtrio wordt. Dat feest is op zondag 14 november vanaf 14.00 uur.

 121017 elfelf

Daarmee komt een eind aan afgelastingen als gevolg van de Coronapandemie die een streep zetten door twee Bier und Weinfesten en carnaval 2021. Toch is de vereniging misschien nog niet helemaal verlost van beperkingen. Op 1 november maakt de overheid bekend welke maatregelen er vanaf dat moment gelden en wat dus de openingstijden van de horeca worden. Wanneer de huidige situatie blijft en feesten om middernacht moeten eindigen, heeft de presentatie al ’s avonds om elf minuten over negen plaats. Zodat er na afloop toch tijd is om de nieuwe Prins en Prinses te feliciteren. Mocht de sluitingstijd weer naar de nacht gaan, dan is de presentatie natuurlijk om elf minuten over elf in de avond.

De presentatie van de nieuwe Prins en Prinses is al vele jaren in de open lucht, omdat het grote aantal mensen dat dit moment wil bijwonen, niet meer in Residentie bar zaal De Ruif past. Om de spanning er zo lang mogelijk in te houden, worden de toekomstige leiders van het feest zoals gebruikelijk vermomd en met veel bombarie naar het dorp gebracht en duurt het tot de officiële ceremonie voor iedereen weet wie de gelukkigen zijn.

De Rossumdaerpers luiden al sinds mensenheugenis het nieuwe carnavalsseizoen natuurlijk in met een gezellige feestavond vol muziek. Om alles goed te laten verlopen, begint het feest in De Ruif, maar vanaf drie kwartier voor de ceremonie is er ook muziek vanaf de podiumwagen op de Dorpsstraat met de splitsing met het Ter Heerdtspad. Het betekent dat de Dorpsstraat wordt afgesloten, zodat het nieuwe paar op een originele wijze, maar ook onder gepaste omstandigheden naar buiten kan treden.

Voor Prins John I (Bosch) en Prinses Leonie I (van Mourik) komt op 11 november een eind aan hun regeerperiode. Tijdens de officiële plechtigheden dragen zij de versierselen die horen bij hun functie over aan hun opvolgers. Traditioneel blijven de namen van de nieuwe leiders van het feest tot dat moment geheim. Na de officiële plichtplegingen die de ‘echte’ start van enkele prettig gestoorde maanden betekenen, bestaat uiteraard volop gelegenheid het nieuwe Prinsenpaar te feliciteren.

Daarna gaan de festiviteiten al op zondag 14 november in alle hevigheid verder in de zaal van dorpscentrum De Wieken. Vanaf 14.00 uur houdt De Rossumdaerpers een feest, waarop de opvolgers bekend worden van Jeugdprins Kevin I (Splinter), Jeugdprinses Noa (Strijk) en Jeugdadjudant Koen (van Zuuk).

Vervolgens kan iedereen zich al vast verheugen op carnaval 2022 dat van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart wordt gehouden.