De Rossumdaerpers last alle activiteiten voor 11 november af

,,Natuurlijk beseffen we hoe zeer iedereen weer behoefte heeft aan sociale contacten, maar we zien ons genoodzaakt onze verantwoordelijkheid te nemen.” Met die woorden heeft voorzitter Rob Hoppenbrouwer dinsdagavond de activiteiten van De Rossumdaerpers voor 11 november afgelast. De stijgende aantallen Coronabesmettingen maken een carnavalsbijeenkomst waarop de nieuwe Prinsenparen op een passende wijze worden gepresenteerd onmogelijk.

De vereniging had eerder al besloten om de Elfde van de Elfde in aangepaste vorm te houden en een poging te doen mensen te verleiden het evenement vanuit huis via de TV of Internet te volgen, maar het aantal met Corona besmette mensen ligt in de gemeenten Epe en Apeldoorn inmiddels op ongeveer zestig op de honderdduizend inwoners. De vereniging voelde dat er daardoor nog meer maatregelen nodig zijn om geen rol te spelen in het verder stijgen van die getallen.

Dat zou het feestelijke karakter van de avond verder hebben aangetast. ,,En dan kom je op het punt dat je jezelf afvraagt of er nog meerwaarde is in het bijeen brengen van mensen”, aldus Hoppenbrouwer. ,,Wij zijn er voor iedereen in Vaassen en omgeving. Dat willen we in de verdere toekomst ook blijven. Net als zo velen hadden wij ons erop verheugd om eindelijk, eindelijk weer eens samen te komen. Maar daar moeten we helaas nog enige tijd geduld mee hebben.”

De presentatie van het nieuwe Prinsenpaar der Rossumdaerpers zou donderdag om elf minuten over negen zijn. Daaraan voorafgaand was om 20.11 uur het bekend maken van het Jeugdtrio gepland. Wanneer dit nu kan worden gehouden, is nog niet bekend.