Openingsbal zorgt voor ongekend plezier

De zaal stroomde al snel vol met stralende mensen die er een feest van wilden maken vol ongekend plezier. En dat lukte. Of het nou Jaman was. Of Alex. Of Jannes. Het was springen. Het was hossen. Het was meeschreeuwen. Het was één groot feest.

 

130210zaav

Het publiek was in de middag al perfect opgewarmd door Mulder & Mulder. Vader Willem kent het podium der Rossumdaerpers als geen ander, maar ook voor zijn zoon Wesley heeft de bühne al geen geheimen meer. Zij zorgden voor een vrolijke bedoening met mensen die zich al in de eerste polonaises wierpen. En natuurlijk meezongen met ‘In de hemel is geen bier’. Een nummer dat in sommige verkiezingen werd uitgeroepen tot de beste carnavalsplaat van 2013!!

De zaterdagavond begon met een gastoptreden van iemand die De Rossumdaerpers uitstekend kent. Een jaar geleden vierde hij nog zelf feest in De Rossumburcht en op zondagmiddag komt de man uit Deventer met zijn kinderen weer naar het kindercarnaval, maar… Tijdens het Openingsbal opende Jaman het feest op de bühne der Rossumdaerpers. Daar straalde hij vanaf de eerste seconde gezelligheid uit. Met natuurlijk zijn eigen nummers zoals ‘Overal ter wereld’, maar ook met bekende feesthits.

Niet veel later was het de beurt aan Alex. De Noordwijker lijkt elk optreden beter te worden. En dat is moeilijk, want steevast staat hij voor een geweldige show van de eerste tot de laatste minuut. Natuurlijk waren er verscheidene hoogtepunten, maar niet voor niets kwam zijn laatste hit twee keer langs. Want dat is wat alle aanwezigen heel graag zouden willen: ‘Nooit meer naar huis’. Het werd volop uit alle volle borsten geschreeuwd, waarna de volgende polonaise zich weer inzette.

En nog voor Jannes kon beginnen hing de mijter van Sinterklaas al in zijn staf… Dat was natuurlijk fantastisch voor Sint, want hij – Tom Zonnenbeld uit Rossumdaerp – werd ook eerste in de verkiezing van de best verkleedde bezoekers. De tweede plek was voor CV De Kippen met hun creatie over de Postcode Miljoenenjachtkoffers. De dames van ZVV waterpolo behaalden de derde stek met de paarse jurken.

En toen werd het natuurlijk tijd voor wie anders dan Jannes. Ook bij zijn zevende optreden op de bühne der Rossumdaerpers werd het weer een spektakelstuk eerste klas. Hij bracht verschillende rustige nummers, maar zijn echte stampers leverden het meeste spektakel op. Met als ultieme klassieker niet alleen ‘Mijn naam is Jannes’, maar natuurlijk vooral ‘Ga maar weg’. Het geschreeuw klonk uit vele kelen.

Tags: Carnaval, Artiesten